Ha a Facebook állítólag annyira baloldali, miért van az, hogy a hírfolyamomban folyamatosan jobboldali politikusok/influenszerek (magyar és külföldi egyaránt), vallásos csoportok, illetve random transzfób posztok jelennek meg ajánlottként?
A Facebook, és az amögötti algoritmus, eléggé számítástechnika.
Azért nem írtam a politikai rovatba, mert nem akartam direkt politikai vitát generálni, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan látja azt, ami valójában a Facebook mögött folyik.
Ez egy politikai kérdés. De röviden azért, mert a jelenlegi kormány a propagandagépezetével közpénzből plakátokra és reklámokra költ milliárdokat a gyűlölködés fenntartása érdekében, mivel a politikájuk kimerül abban, hogy ezt meg azt kell utálni, és ezt csak úgy tudják elérni, ha minden lehetséges módon eljuttatják az emberekhez a hazugságokat.
Az ellenzéknek nincs erre pénze (ilyen mennyiségben), és egyébként affinitása sem sajnos.
A Facebook Amerikában tett kisebb-nagyobb lépéseket a republikánus politikusok hazugságai ellen, ezért lett kikiáltva baloldalinak. De Magyarországon és egyébként a világ többi országában sem igazán korlátozza a hirdetőket, így jelenleg azokat látod legtöbbször, akik a legtöbbet fizetnek.
"A Facebook, és az amögötti algoritmus, eléggé számítástechnika."
Tehát akkor a kérdés különféle algoritmusokra és kódrészletekre vonatkozik és ilyeneket, vagy minimum requirementeket meg config fájlokat szeretnél válaszként kapni?
#4: nyilván nem.
Egy alkalmazást el tudok úgy magyarázni, hogy megmutatom a kódrészletet, vagy a UML-diagramokat, de úgy is, hogy azt mondom "ez ezt csinálja", ahogyan azt egy hidegburkoló is megérti.
"Vallás mióta jobb oldal?"
. Tessék újraolvasni.
"Valamint nincs olyan, hogy transzfób."
. Az ember gondolkodásáról sokat elárul, milyen kontextusban tartja helytelennek a hiperbolákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!