Mi a véleményetek a ChatGPT-ről?
A kedvedért megkérdeztem a Bardtól :)
"Szia!
A budapesti 2-es metró megállói:
Déli pályaudvar
Széll Kálmán tér
Deák Ferenc tér
Kossuth Lajos tér
Batthyány tér
Szent István park
Moszkva tér
Kálvin tér
Ferenciek tere
Astoria
Népliget
Ecseri út
Kőbánya-Kispest
Remélem, hogy segítettem!"
Egy hasznos segédeszköz, ami már jópár órányi többletmunkától kímélt meg.
Természetesen mint minden gépi tanuláson alapuló rendszer, a pontossága ennek sem 100%, és ez a kérdés bonyolultságával arányosan csökken, így kritikusan kell fogadni az információit, ugyanúgy, mint ha interneten keresnél rá valamire. De még így is rengeteg kulimunkától megkíméli az embert.
Én eddig óvatosan kritizáltam (#13). Emellett természetesen osztom azt a nézetet, hogy annyira jól hasznosítható hétköznapian, a mi már-már (sőt) gyermekien kreatív kezeinkben, hogy egyszerűen szimfóniákat játszik a jelenség a humorérzéked finom rezzenésein. Olyan, mintha valami kiismerhetetlenül hatalmas lenne, és egyébként már most is az, hajjaj... Olyan, mint egy mindentudó komornyik, és kicsit mindig több is. Mintha a kiinduló instrukcióktól kezdve a mai, furán korlátozókig, végig átszőtte volna a világ jobbá tételére irányuló általános szándékunk nekünk, embereknek. Mintha mindig elhintene valami olyat, amit igazán nagy emberek szándékoztak elhinteni tetszőleges korokban és tetszőlegesen szűk körökben akár. Mintha egyfajta ízlés mozogna a válogatási struktúrái közt, mintha emberien súlyozna egyre inkább a számunkra releváns válaszlehetőségek közt vacilálva. Mintha minden fura gyengesége ellenére is pont olyan hülye lenne, akit így szerethetsz (Kowáék után szabadon). Tudd, hogy ő mi mind vagyunk, még ha relative kezdetlegesen is! Tudd, hogy ez a fura és izgalmas vetülete annak, ami az emberi nem ma, határozott előszele annak, amit az ember mint értelem tanulni (transzcendálni btw) fog egy rideg, kissé (vagy sokkal jobban) esetleges vetületből, amit az emberi nem megfejtése körül igyekszik random emberek nyomására ez a mai, igen hiányos, furán kontrollált, mégis (komolyan) teljesen szeretnivaló dumcsigép.
Adj 2 évet a dolognak, közben légy résen, tanuld meg kiszűrni azokat a csatornákat, amik tényleg órán belül szólnak, azoktól, akik kattintást és figyelmet vadásznak!
Nem tudom, feltűnt-e: más út nincsen.
Én szerintem a ChatGPT egy roppant hasznos segítség az emberiségnek. Akik nem ezen a véleményen vannak, azokról annyit mondanék, hogy csak megfelelő intelligenciával lehet hasznos a ChatGPT. Mivel a kérdésekhez is kell némi intelligencia.
Hogyan várjuk, hogy segítsen a chatbot, ha már magát a kérdést sem érti meg?!
Tudom, most nem lettem sokak szemében szimpatikus, de nem is érdekel. Már megszoktam, hogy az emberek nem kedvelnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!