Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha létrehozok egy mappát a...

Ha létrehozok egy mappát a Google Drive-omon és megosztó linket csinálok, akkor a mappa tartalmát le tudja tölteni, akivel megosztom a linket. Vajon a mappába tud fájlokat feltölteni is a link birtokosa?

Figyelt kérdés

#feltöltés #Google Drive #megosztó link #más drive-jára feltöltés
2023. jún. 28. 09:31
 1/6 2*Sü ***** válasza:
100%

Megoszthatsz egy mappát konkrét személyekkel. Ekkor a megosztás folyamán, illetve a megosztás után be tudod állítani, hogy ki milyen jogokkal rendelkezzen. Megoszthatod a mappát általánosan is – a link birtokában bárki hozzáférhet –, ahol szintén be tudod állítani, hogy a link birtokában mit tehet valaki és mit nem.

Háromféle jog van. Az olvasó megnyithatja a mappában lévő fájlokat, letöltheti őket. De nem tudja a fájlokat szerkeszteni, törölni, új fájlokat létrehozni, mozgatni, stb… A hozzászóló megjegyzéseket tud fűzni a fájlokhoz, de nem tudja módosítani a tartalmukat, nem tudja másokkal megosztani azokat. A szerkesztő – ha bejelentkezett –tud módosítani, törölni, mozgatni, másolni, másokkal megosztani fájlokat illetve mappákat.

2023. jún. 28. 10:16
 2/6 anonim ***** válasza:
#1 elég részletekbe menően kifejtette, de valójában ez a lényeg igen, hogy feltölteni bármit csak a mappa tulajdonosa tud.
2023. jún. 28. 10:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Tehát lényegében, ha a levelező partneremnek betelt a Drive limitje és egy 1Gb-os fájlt szeretne átadni nekem, úgy nem megy, hogy az én Drive területemre töltse fel? Bármilyen jogosultságokat is próbálok állítani.
2023. jún. 28. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:
A te tárhelyedre más nem terjeszkedhet, az csak a tiéd. De a fájlmegosztó oldalakat erre a célra találták ki, pl.: [link]
2023. jún. 28. 13:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm nektek a képbe hozást.
2023. jún. 28. 15:26
 6/6 2*Sü ***** válasza:

Ehh…

Azt írtam, hogy szerkesztő joggal lehet fájlokat szerkeszteni és létrehozni is (így nyilván feltölteni is). De oda is van írva a Szerkesztő szerepkör alá, hogy világos legyen: „Fájlok rendszerezése, hozzáadása és szerkesztése”. Meg ott a súgó: [link]

2023. jún. 28. 17:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!