Video pufferelés miért áll meg Chrome alatt?
Figyelt kérdés
Ha elindítok egy videolejátszást (konkréten az archive.org oldalról van szó), majd szüneteltetem, miért van az, hogy Chrome alatt pufferel kb. 15 másodpercet, majd ha úgy hagyom, nem tölti tovább, Firefox esetében viszont még szüneteltetve is folyamatosan tölti be, puffereli a videót, akár a végéig. Mit lehetne tenni, hogy Chrome alatt is töltse végig, ne álljon meg? Az archive.org mint köztudott, nem éppen videók streamelésére lett kitalálva. Ha Firefoxal nyitom meg, úgy okés, mert várok 1-2 percet, betölti akár a teljes videót is, hiába van szüneteltetve, így nem lesz semmi akadozás. Chrome-ot használva viszont folyamatosan laggol az egész, hiába szüneteltetem, nem hajlandó többet betölteni a videból... Nem a netsebeséggel van gond, hanem maga a site van lekorlátozva és így a Chrome "nem éri magát utol", emaitt laggol (illetve, mikor milyen kedve van, de legtöbbször élvezhetetlen). Engedjem el, mert ez csak Firefoxnál működik? JW Player-rel játsza le a videókat egyébként a site. A youtube-ot is teszteltem, ott viszont nem tapasztalok ilyet, ott bármelyik böngészőt használva is megáll egy idő után a pufferelés. Minden a lehető legfrissebb a gépemen a (Win10).2023. jún. 27. 23:52
1/3 anonim válasza:
Hogy ne foglaljon feleslegesen rengeteg helyet. 15 másodperccel sem kéne akadoznia.
2/3 A kérdező kommentje:
#1 Ezt értem, de akkor a Firefox meg miért tölti végig? Milyen beállítástól függ ez? Vagy simán csak böngésző függő? A Firefoxnál, ha megnyitok egy videót ezen a site-on, akkor folyamatosan, 0.5-1 MB/s sebességgel puffereli befele a videót, a Chrome meg csak akkor folytatja a pufferelést, ha megy is a lejátszás. Ekkor viszont, mivel az archive.org oldal nem biztosít akkora sávszélt, hogy folyamatosan lehessen nézni egy videót, folyamatosan csak akadozik, nem tudja utol érni a pufferelés a lejátszást. Ha pl. 10-szer olyan gyorsan tudna tölteni a site-ról, akkor menne rendesen, de ezzel a fél-1 megával nem lesz sehogy sem jó a Chrome esetében. Próbáltam kiegészítőkkel, amik állítólag betöltik a teljes videót, de nem működik sehogy sem. Nem olyan nagy gond egyébként, mert nézem a Firfoxal, de furcsa, hogy a Chrome-ot sehogy se lehet rávenni, hogy többet puffereljen..
2023. jún. 28. 10:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!