Ha a helyi rendszergazda nem néz bele a mailekbe, miért zavarja hogy PGP-vel küldök/fogadok? Egyáltalán honnan tudja hogy PGP-zek ha nem néz bele a levelekbe?
SZJT 30§ (illetve majd ezt kiegészíti a 11§)
30. § (1) Eltérő megállapodás hiányában a mű átadásával a vagyoni jogokat a szerző jogutódjaként a munkáltató szerzi meg, ha a mű elkészítése a szerző munkaviszonyból folyó kötelessége.
(2) Az (1) bekezdésben foglalt rendelkezés alapján megszerzett vagyoni jogok a munkáltató személyében bekövetkezett jogutódlás esetén átszállnak a munkáltató jogutódjára.
(3) A szerzőt megfelelő díjazás illeti meg, ha a munkáltató a felhasználásra másnak engedélyt ad vagy a művel kapcsolatos vagyoni jogokat másra átruházza.
(4) A szerző a munkáltató jogszerzése esetén is jogosult marad arra a díjazásra, amely e törvény alapján a felhasználás jogának átruházását követően is megilleti.
(5) * Ha a mű elkészítése a szerzőnek munkaviszonyból folyó kötelessége, a mű átadása a nyilvánosságra hozatalhoz való hozzájárulásnak minősül. A mű visszavonására irányuló szerzői nyilatkozat (11. §) esetén a munkáltató köteles a szerző nevének feltüntetését mellőzni. Ugyancsak mellőzni kell a szerző kérésére nevének feltüntetését akkor is, ha a művön a munkáltató a munkaviszonyból eredő jogaival élve változtat, de a változtatással a szerző nem ért egyet.
(6) A szerző munkaviszonyból folyó kötelessége teljesítéseként megalkotott művel kapcsolatos jognyilatkozatokat írásba kell foglalni.
(7) * A munkaviszonyból folyó kötelesség teljesítéseképpen elkészített műre vonatkozó rendelkezéseket megfelelően alkalmazni kell, ha közszolgálati, kormányzati szolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonyban, adó- és vámhatósági szolgálati jogviszonyban, rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban vagy honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban álló vagy szolgálati viszonyban foglalkoztatott személy, vagy munkaviszony jellegű jogviszony keretében foglalkoztatott szövetkezeti tag alkotta meg a művet.
"cserébe a cég tulajdona az előállított dolog."
Oké nem vitázom!! ÖVÉ LEHET!!
Úgy ahogy van PGP_vel levédve. Na azt mind neki adom.
Gondolom, ellenvetés nem lehet. Övé? Vigye. ahogy van úgy.
"És ha szüksége van rá egy olyan pert akaszt a nyakadba, hogy még az ükunokád is azt fogja fizetni."
Hajrá. állok elébe.
de vajon honnan tudja hogy neki X levél kell ha nem tudja mi van az X levélben?
"de vajon honnan tudja hogy neki X levél kell ha nem tudja mi van az X levélben?"
Nem kell, hogy tudja. Szándékos szabotázs esetén bizony kártérítés perelhető. (És ugye a perköltséget a vesztes fizeti.)
De ha szerencséd van, megelégednek majd azzal, hogy kirúgnak. A jövőre nézve viszont olyan munkakört javaslok, ahol nem kell digitális technikával foglalkoznod. Mondjuk a takarító megfelelő lenne.
" nálatok nem kell pár kollégát rá tenni CC-ben az emailokra? "
????? ember ráteszem én neked CCben az egész céget de még téged is!! A privát kulcs NÉLKÜL persze. És amit kapsz, azt mind nézheted.
" megelégednek majd azzal, hogy kirúgnak."
Állok elébe. 4-5 éve így küldök BIZONYOS leveleket és még nem rúgtak ki. Azóta már volt 3 sysop-om, azok már rég sehol sincsenek-én még itt vagyok.
A mostani sysop is ugat nekem-én itt voltam előtte és itt leszek utána is.
Te pedig nézheted, amilyen felmondólevelet kapsz.
Egyébként meg szánalmas a vergődésed azok után, hogy még te vagy az, aki képtelen vagy a megfelelő munkavégzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!