Ha a helyi rendszergazda nem néz bele a mailekbe, miért zavarja hogy PGP-vel küldök/fogadok? Egyáltalán honnan tudja hogy PGP-zek ha nem néz bele a levelekbe?
Ha a fiók céges fiók, akkor ne titkosítsd privát kulcsokkal, mert a levélváltásokra esetlegesen akkor is szükség lehet, ha Te már nem dolgozol ott.
De ezen kívül ezer és egy oka lehet. Az biztos nem, hogy a rendszergazda nézegeti, mert a rendszergazdákat rohadtul nem érdeklik a felhasználók levelei.
"l, mert a levélváltásokra esetlegesen akkor is szükség lehet, ha Te már nem dolgozol ott."
Az én leveleim még ha céges gépen céges célból íródtak is, az én szellemi tulajdonom. NIncs joga hozzá távozásom után (max az engedélyemmel és azt nem kapja meg)
Ha céges ügyben levelezel azt csak úgy titkosítsd hogy az utódod v főnököd is olvasni tudja.
Ha viszont privát ügyben levelezel a barátnőd menstruációs szokásairol a bátyáddal azt nyugodtan titkosítva teheted céges fiókról/fiókra küldve privát pgp kulcsal.
"Ez nem így van. Olvasd el a vonatkozó jogszabályt"
elolvastam. azért írtam amit írtam....
"vállalkozások esetén alkalmazható az Szerzői Jogi Törvény azon rendelkezése, amely szerint a szellemi jogok a törvényben meghatározott esetekben és feltételekkel átruházhatóak"
előzetesen. írásban. amennyiben ilyen megállapodás nincs (és nincs...) akkor a tulajdon az ENYÉM és mindegy kell legyen a cégnek titkos vagy sem MERT NEM AZ övé!
OK Balázska, higgadj le. Reggel még kemény fizikai melós voltál, pár napja év végi osztálykiránduláson vergődtél. Hagyd már abba ezt az állandó kamuzást és perlekedést.
(többieknek: felesleges válaszolni, a fiókját is tiltják hamarosan).
"Az én leveleim még ha céges gépen céges célból íródtak is, az én szellemi tulajdonom. NIncs joga hozzá távozásom után (max az engedélyemmel és azt nem kapja meg)"
Ez egy nagyon nagy tévedés.
Pontosabban: tévesen értelmezed.
Lehet, hogy szerzői jogi tekintetben te vagy a jogtulajdonos, de:
- a munkavégzésed produktuma a munkáltatóé,
- a munkaeszközeid használatának módját pedig jogosult megszabni.
Tetszik vagy sem, joga van a céges levelezést monitorozni, sőt, azt is joga van megszabni, hogy miket írhatsz. De még akár a formáját is meghatározhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!