Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Fizetős lesz az indamail. Na...

Fizetős lesz az indamail. Na de ki fog ezért fizetni? Mi benne a logika? Senki nem fog azért fizetni, hogy legyen egy mail címe, amikor máshol ingyen van és lesz is.

Figyelt kérdés
2023. máj. 21. 15:43
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

"amikor máshol ingyen van"

Egy levelezési szolgáltatás fenntartása - a szerverek, a rendszergazdák, a bérelt vonali elérés.... - pénzbe kerül. Ezt valahonnan elő kell teremteni, nincs "ingyen". Vagy valamilyen kockázati tőkebefektetőtől kap a cég pénzt, vagy adományokból él meg, vagy reklámokból tartja el magát, vagy a felhasználó lesz a termék az által, hogy a levelezéséből - elvileg anonimizált - statisztikát készítenek.

Ha ezek nem válnak be, akkor marad az előfizetéses rendszer. Vagy csak a prémium szolgáltatásokért - amik fenntartják az ingyenes előfizetőket - vagy mindenkinek fizetni kell.

2023. máj. 21. 16:36
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Bukta lesz, 100-ból ha 1 ember vagy annyi se fog fizetni érte.
2023. máj. 21. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
23%

Kit érdekel?

Szerintem pont azért találták ki ezt az előfizetéses rendszert, hogy tele legyen vele a sajtó, és az emberek felkapják a fejüket arra, hogy fizetős lesz a Citromail, meg az Indamail, amit egyébként előtte a kutya se használt, egyszerűen azért, mert a freemail cimborájukkal megbízhatatlan levelezési szolgáltatók, eldobálják a leveleket, és ha pár hónapig nem lépsz be, akkor az egész postafiókodat törlik.

Egyszer volt, hogy olyan 5-6 hónapig nem léptem be a freemailembe, aztán mikor belépek, látom, hogy a postafiókom fel van függesztve, és ha megnyomom a gombot, akkor újrakezdhetem, tiszta lappal, üres postaládával. Annyi volt a szerencse, hogy amúgy is szemetesládának használtam a freemailt, ilyen pizzarendelős levelek jöttek oda, meg reklámok, meg minden, ami nem számít, de jó ha meg van esetleg, ilyen számlák, meg minden bánat. Természetesen az eset után azonnal töröltem a francba a postafiókot, és létrehoztam egy Microsoft fiókot, és azt használom szemetesnek. Az amúgy is kell az Xbox miatt, szóval ez így most okés.

Nyilván nem fog fizetni a Magyar email szolgáltatóknak senki, mert megbízhatatlan az összes (Kivéve a Gmail.hu-t). Az emberek nem hülyék, kivéve az elvakultak, akik 2004-ben ragadtak, amikor még nem volt a Google Mail, és kénytelenek voltak használni azt, ami akkor kéznél volt. De ha már fizetős levelezésről van szó, akkor az ember inkább fizet egy Protonmailnak, vagy a Google-nek, ők adnak a pénzért extra tárhelyet.

2023. máj. 21. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem bukjon is
2023. máj. 21. 22:45
 5/8 anonim ***** válasza:
38%

Hogy ki fog fizetni érte?

Mondjuk az, aki már 15 éve ezt a címét használja, és nincs kedve az összes helyen átregisztrálni magát, ahová élete során feliratkozott, illetve nincskedve az összes ismerősét, levelezőpartnerét, stb. értesíteni, hogy mostantól új címe van.

Havi 2 ezer forint meg nem az az összeg, ami földhöz vágja az embert.

Gazdaságilag pedig szerintem megéri a Fjordmailnek, ugyanis így akkor is több, és biztosabb bevétele lesz, ha csak a felhasználók 1%-a fizet. Reklámbevételből ugyanis nehéz összelapátolni felhasználónként havonta pár forintnál többet.

2023. máj. 22. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha ingyen került volna hozzájuk vagy saját fejlesztés lenne egy már meglévő szerverparkon úgymond, akkor talán megérné, de így hogy súlyos pénzeket fizettek érte, így már az kérdéses mikor hozza vissza az árát ha egyáltalán visszahozza valamikor.
2023. máj. 22. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
Miért, van olyan ember, akik ezt használják fő email címként? Bátor emberek!
2023. máj. 22. 14:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit elszámolták magukat.
2023. júl. 26. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!