Fizetős lesz az indamail. Na de ki fog ezért fizetni? Mi benne a logika? Senki nem fog azért fizetni, hogy legyen egy mail címe, amikor máshol ingyen van és lesz is.
"amikor máshol ingyen van"
Egy levelezési szolgáltatás fenntartása - a szerverek, a rendszergazdák, a bérelt vonali elérés.... - pénzbe kerül. Ezt valahonnan elő kell teremteni, nincs "ingyen". Vagy valamilyen kockázati tőkebefektetőtől kap a cég pénzt, vagy adományokból él meg, vagy reklámokból tartja el magát, vagy a felhasználó lesz a termék az által, hogy a levelezéséből - elvileg anonimizált - statisztikát készítenek.
Ha ezek nem válnak be, akkor marad az előfizetéses rendszer. Vagy csak a prémium szolgáltatásokért - amik fenntartják az ingyenes előfizetőket - vagy mindenkinek fizetni kell.
Kit érdekel?
Szerintem pont azért találták ki ezt az előfizetéses rendszert, hogy tele legyen vele a sajtó, és az emberek felkapják a fejüket arra, hogy fizetős lesz a Citromail, meg az Indamail, amit egyébként előtte a kutya se használt, egyszerűen azért, mert a freemail cimborájukkal megbízhatatlan levelezési szolgáltatók, eldobálják a leveleket, és ha pár hónapig nem lépsz be, akkor az egész postafiókodat törlik.
Egyszer volt, hogy olyan 5-6 hónapig nem léptem be a freemailembe, aztán mikor belépek, látom, hogy a postafiókom fel van függesztve, és ha megnyomom a gombot, akkor újrakezdhetem, tiszta lappal, üres postaládával. Annyi volt a szerencse, hogy amúgy is szemetesládának használtam a freemailt, ilyen pizzarendelős levelek jöttek oda, meg reklámok, meg minden, ami nem számít, de jó ha meg van esetleg, ilyen számlák, meg minden bánat. Természetesen az eset után azonnal töröltem a francba a postafiókot, és létrehoztam egy Microsoft fiókot, és azt használom szemetesnek. Az amúgy is kell az Xbox miatt, szóval ez így most okés.
Nyilván nem fog fizetni a Magyar email szolgáltatóknak senki, mert megbízhatatlan az összes (Kivéve a Gmail.hu-t). Az emberek nem hülyék, kivéve az elvakultak, akik 2004-ben ragadtak, amikor még nem volt a Google Mail, és kénytelenek voltak használni azt, ami akkor kéznél volt. De ha már fizetős levelezésről van szó, akkor az ember inkább fizet egy Protonmailnak, vagy a Google-nek, ők adnak a pénzért extra tárhelyet.
Hogy ki fog fizetni érte?
Mondjuk az, aki már 15 éve ezt a címét használja, és nincs kedve az összes helyen átregisztrálni magát, ahová élete során feliratkozott, illetve nincskedve az összes ismerősét, levelezőpartnerét, stb. értesíteni, hogy mostantól új címe van.
Havi 2 ezer forint meg nem az az összeg, ami földhöz vágja az embert.
Gazdaságilag pedig szerintem megéri a Fjordmailnek, ugyanis így akkor is több, és biztosabb bevétele lesz, ha csak a felhasználók 1%-a fizet. Reklámbevételből ugyanis nehéz összelapátolni felhasználónként havonta pár forintnál többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!