A böngészőpiacon miért van mindig a piacvezetőnek monopolhelyzete?
Figyelt kérdés
Volt egy Mosaic korszak (1990-1995), utána jött a Netscape (1995-1998), és őt követte az IE (1998-2012), legvégül a Chrome (2012-napjainkig). A közös bennük az, hogy a 2011 végétől, 2013 elejéig tartó időszak kivételével minden éra piacvezető böngészője 50% felett uralta a piacot. Miért?2023. máj. 12. 21:41
1/5 anonim válasza:
Chrome esetében szerintem erősen árnyalja az adatokat, hogy androidon alapból az van...
2/5 anonim válasza:
1. Mert egy ilyen szoftver - mint egy irodai programcsomag, keresőmotor, operációs rendszer kernelje,... - relatíve komplex, megírása sok időt igényel (ami pénz), így nem fog nekiállni senki "újra feltalálni a kereket", pláne hogy van nyílt forrású megoldás, amire lehet építeni.
2. Az előzőekből következően egy-egy ilyen szoftver/szolgáltatás alapoktól való kifejlesztését/annak üzemeltetését kevesen végzik - főként nagyvállalatok, azok szövetsége, alapítványok fogják elvégezni.
3. Mert az egységsugarú felhasználók azt használják, amit elé raknak, nem fognak egy-egy program/szolgáltatás felkutatásával, kipróbálásával, megtanulásával vacakolni.
3/5 anonim válasza:
Én pl. Firefox-ot használok. Tököm tele a chrome-al, ahogy foglalja a helyet vagy kezeli az adatokat.
4/5 anonim válasza:
Az 50% feletti részesedés még messze nem monopolhelyzet. A Chrome esetén arról lehet szó, hogy a legtöbben ki sem próbálják az Edge-t, ami itt van 8 éve, és már az első változat is teljesen használható volt. OK, nem nagyon voltak kiegészítők, de sokan nem is használnak semmit, és mégis azt hallották, hogy milyen sz*r, a Chrome viszont király... Más nem is létezik persze. A Google egy népszerű brand, és ha ők csinálnak valamit, az ugye csak szép és jó lehet...
5/5 anonim válasza:
Mert a chrome a legkezelhetőbb és a kinézete is a legbarátságosabb is. Valamikor régen a firefox is ilyen volt. Meg az IE is... Kezdetekben mikor beköttettük a netet azthiszem 2007-ben az IE-t használtam mert ugye az már fent volt jól is nézett ki. Majd később egy haveromnál megláttam a firefoxot és nagyon megtetszett és áttértem arra. Utána annak elgányolták a kinézetét, és váltottam a chromera. Azóta is ezt használom. Volt egy időszak kb 3 éve mikor kipróbáltam több böngészőt ( kb 10-et ) mert sikerült kifognom egy irtó lassú laptopot, hogy még a böngésző is fagyott rajta. De még azon is a chrome volt a leghasználóbb sebességű. Most jó laptopom van, de minek váltsak egy megszokott böngészőről ami jól is néz ki és jól is működik egy olyanra ami agyon van csicsázva?...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!