Miért nem tudok egy ( ideiglenesen nálam lévő) régebbi laptoppal ( Windows 7) LAN kábel használatával sem csatlakozni az internetre?
A laptopon a Windows 7 van telepítve.
A szolgáltatóm a Digi tehát PPPoE a kapcsolat.
Amikor be szeretném állítani az új kapcsolatot, máris felismeri ,h PPPoE. A szolgáltatótól kapott felh. név és a jelszó beírása után elkezdődik a kapcsolódás,("Kapcsolódás a következőn keresztül: WAN miniport"), de kb.: 45 mp után nem sikerül,valamint az újrapróbálkozás is sikertelen.A 651-es a hibakódot írja ki.
Ideiglenesen a router egyik portjára csatlakoztattam, amivel egy másik asztali gép kapcsolatát szüntettem meg.
Esetleg a kapcsolódást olyan helyen kell beállítani, ahol nem PPPoE a kapcsolat?
Ezt azért kérdezem, mert mint ahogy a címben is említettem: nem az enyém a gép.
Ha közvetlenül - router nélkül - csatlakozol, az optikai hálózaton, akkor kellhet PPPoE - ennek beállítása Windows 7-en:
ha mindezek ellenére 651-es hibakódot ad, vannak lehetőségek a hiba elhárítására:
Ha router közbeiktatása mellett csatlakozol, akkor nem kell PPPoE-t beállítani a gépen - azt a router fogja elvégezni - a gép automatikusan, DHCP-n keresztül csatlakozik a routerre, majd így az Internetre
Ahogy a kérdésemben is említettem: egy routeren keresztül csatlakozó a második asztali gépbe dugott kábelt tettem bele a laptopba.
Az asztalin (amiből a kábel kijött) semmit nem kellett állítani a csatlakozás után.
Az nem kérte a PPPoE adatokat.
Az jelent vmit, h arra Windows 10 van telepítve?
Még annyit: ahogy azt írtad, (írtátok) ha a routeren keresztül csatlakoztatom, akkor nem kell PPPoE.
Ez viszont kéri az adatokat.
Ez a folyamat teljesen úgy megy, mint ahogy a digis leírásban szerepel, ami ugye egy közvetlen csatlakozás a modemtől.
Mégis kellenek az adatok.
A router Tp-Link Acher AX 20, a laptop Acer Aspire One d260
"Az jelent vmit, h arra Windows 10 van telepítve?"
Nem.
"Még annyit: ahogy azt írtad, (írtátok) ha a routeren keresztül csatlakoztatom, akkor nem kell PPPoE.
Ez viszont kéri az adatokat."
Azért kéri, mert létre van hozva a PPPoE kapcsolat és automatikusan akar csatlakozni. Ha routeren keresztül csatlakozol, töröld a PPPoE-kapcsolatot (Vezérlőpult Hálózat és Internet --> Hálózati és megosztási központ --> Adapterbeállítások módosítása) és ekkor az automatikus DHCP-kapcsolat lesz aktív.
Köszönöm, hogy leírtad!
Máris próbálom.
Hát,kipróbáltam......
A rendszer felállása után már létre is jött a kapcsolat, viszont nincs WiFi.
Átállítottam nyilvánosról otthonira. A fő gép megosztott meghajtóit is látja, viszont nincs WiFi.
Van egy kapcsoló is rajta (Fn+F3),ami aktiválja a vez. nélküli kapcsolatot,de semmi.
A gép drivereit elég nehéz volt megtalálni,mivel nem mai gépről van szó. A driverscape.com-ról töltöttem le pl.: a videokárty driverét, ami jó.
"a laptop Acer Aspire One d260
...
A rendszer felállása után már létre is jött a kapcsolat, viszont nincs WiFi."
Az Acer oldaláról
a pontos típusszám/sorozatszám ismeretében feltehetőleg elérhető.
Ha ott nem találsz, akkor valamilyen hardverdetektáló szoftverrel:
* [link]
* [link]
vagy Vezérlőpult --> Eszközkezelő --> <adott, ismeretlen hálózati hardver> --> Tulajdonságok --> Részletek --> Hardverazonosítók:
alapján meg lehet keresni a pontos eszköz gyártóját és típusát:
majd a gyártó oldaláról elérhető meghajtóprogram letölthető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!