Hogyan lehet ip-t átirányítani?
Sziasztok. Most kezdek ismerkedni az ip-k és forgalom irányítás világával. Olyan problémám van, hogy adott 2 router egy virtuális hálózaton. A virtuális local ip: 192.168.176.1 ebből adódik, hogy minden ami 192.168.176.x, arra rá látok, így a "router1"-re, ami 192.168.176.2, arra rálátok, viszont a másik router, ami 192.168.1.1, arra nem. Namár most ezt kogyan lehet kiküsöbölni?
Egyébként GNS3,Mikrotik CHR és WINBOX amiket használok és eddig olyan megoldást láttam, hogy létrehoznak egy masqurade szabály-t, de nekem nem ment..
Előre is köszönöm a segítséget.
Szerintem meg te nem erted, se azt amit csinaltal, se azt amit el akarsz erni.
Ha a te halozatod a 192.168.176.0/24, akkor abbol a 192.168.1.0/24 csak akkor fog latszani (es persze forditva is), ha van egy router ami mindkettobe 'belelog' egy-egy IP cimmel, es persze nem art nemi statikus route beallitasa sem, ami alapjan az egyik halozat gepei megtalaljak a nasik halozat fele vezeto utat.
Ha NAT-olni akarsz, azaz mondjuk a 192.168.1.0/24-bol kilatni a 192.168.176.0/24-be de forditva nem, akkor is kell egy eszkoz, amelyiknek van egy 'laba' mindkettoben es a ..176.0-ban levo labat hasznalja area, hogy a ..1.0/24 cimu eszkozoket kiengedje es nyilvantartsa melyik 'belso' IP mivel kommunikalt.
Ugy, hogy 2 laba van.
Mondom, fogalmad sincs mit akarsz es miert. Ha leirnad ertelmesen hogy mi lenne a vegcel, konnyebb lenne segiteni.
Egy hálózat szimulálása lenne a cél.
adott egy hub, egy DHCP Szerver és kliens eszközök. a DHCP szerver ip-je a 192.168.176.2. aa cél az lenne, hogy a szerver a 192.168.1.0/24-es tartományból dolgozzon, viszont így ugye ott a fent említett hiba.
Ne szimulálj, ez már a táppénzkéréskor sem jön be..
Használj egy hálózatot, egyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!