Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 80-100 Mbit/s Wi-Fi sebesség...

80-100 Mbit/s Wi-Fi sebesség elfogadható?

Figyelt kérdés

DIGINet 1000 (FTTH) csomagon van egy ZTE ZXHN F618 routerrel.

[link]

2023. máj. 3. 06:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Mindegyik ennyit tud papíron, szóval igen.
2023. máj. 3. 06:49
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Siralmas.
2023. máj. 3. 06:55
 3/14 anonim ***** válasza:
15%

Lehet, hogy ez a router tényleg ennyit tud, de ez sajnos a netednek még a negyedét sem használja ki. Vegyél egy normális routert mindenképp, ezt meg dobd be a fiókba.

Biztos vagyok benne, hogy az eszközeid (Telefon, laptop, tv, akármi) még a 6-os wifi szabványt is támogatják.

2023. máj. 3. 06:58
 4/14 A kérdező kommentje:

#2 "Siralmas", - #3 "Vegyél egy normális routert mindenképp, ezt meg dobd be a fiókba"

- Kíváncsi lennék, hogy a Tiétek mennyit tud. - De szerintem hülyeséget irkáltok.

A LAN sebességem megfelelő: [link]

2023. máj. 3. 07:36
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
A gyakorlatban bármire elég.
2023. máj. 3. 08:01
 6/14 anonim ***** válasza:
12%

Hálózatnév (SSID): ___

Protokoll: Wi-Fi 6 (802.11ax)

Biztonság típusa: WPA3-Personal

Hálózati sáv: 5 GHz

Hálózati csatorna: 36

Kapcsolat sebessége (fogadás/küldés): 1201/1201 (Mbps)

Speedtesten pedig jól látszik, hogy a netem 100%-át képes kihasználni az eszköz, ami 500 mbps le, és 450-500 fel, mikor mennyi. Továbbá a szüleim tv-jét leszámítva minden itthoni eszköz el is éri ezt a sebességet.

Erről a routerről van szó:

[link]

Szóval vagy beletörődsz abba, hogy a szolgáltató szar routert adott, ami képtelen normális sebességet biztosítani Wi-Fi-n keresztül (Mint egyébként mindenki másnak is, nem csak neked), és veszel egy rendes routert, vagy reklamálsz a Diginél, de akár itt is hőböröghetsz, attól aligha lesz jobb, max csak levezeted a feszültséget, de azt hasznosabban is le lehet ám.

2023. máj. 3. 08:11
 7/14 anonim ***** válasza:
3%
Ez mindenre elég bruh! Aki itt siránkozik, az általban 10 éves troll!
2023. máj. 3. 08:39
 8/14 A kérdező kommentje:

Ami routert linkeltél az nekem egyáltalán nem jó. Nem optikai kábellal csatlakozik, nincs rajta telefon és TV csatlakozó.

[link]

Eddig alap gyári beállításokkal csak kb. 40 Mbps volt. Állítottam a beállításokban így tud 80-100 Mbps-ot.

2023. máj. 3. 09:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ami neked van az modem, és (wifi)router kombó, amit (feltételezem) a szolgáltatód biztosít. Amiket alapból adnak a szolgáltatók, a WiFi jellemzően annyit tud, amit te mérsz, ha gyorsabb, jobb eredményt szeretnék WiFi-n, kell venni egy jobb router-t, offolni a WiFi-t a modem-en, bridbe módba állítani az új routert, és arról jóval gyorsabb lesz a WiFi.

Persze az sem mindegy hogy milyen eszközön használod/méred.

Digi 1000/300 most mértem Xiaomi 13 eszközön:

[link]

2023. máj. 3. 11:58
 10/14 A kérdező kommentje:

#9 Köszi, értem.

Én a laptopomon mértem. A telefonomon olyan 45 körüli.

Az nagyon jó wifi sebesség amit a telefonodon mértél.

2023. máj. 3. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!