Miért nem tudom pingelni a publikus ipv4 címemet?
Egy webszervert szeretnék készíteni, a szerver elérhető belső hálózaton, és elvileg nyilvános ip címmel is el kell hogy tudjam érni, de még csak pingelni se tudom.
A tűzfalat kikapcsoltam, de a routernen nem vagyok bent biztos, hogy mindent jól álitottam e be.
DMZhez beírtam privát ip -met.
Port forwarding -nál a protocolhoz TCP -t adtam meg,
WAN Host ip range hez 2 ip címet kell írni, de nem tudom mit írjak.
Lan host ip address -hez beírtam a privát ip címemet.
Wan port range -hez 80-80 at írtam
Lan port range -hez szintén 80-80 at
ZTE Speedport Entry 2i router
Amikor "megpingeled" az Internet-szolgáltatód által adott publikus IP-címet, akkor - ha egyedi IP-címet kapsz - akkor az ICMP - ami a webszerver TCP-alapú HTTP-protokolljánál alacsonyabb szinten van - visszhangkérés a routered WAN-interfészéig "jut el", nem megy át a routereden, így a webszerver működőképességének vizsgálatának szempontjából nincs (kevésbé van) jelentősége.
Hogy miért nem pingel a routered az két dologtól lehet:
1. a router tűzfalában le van tiltva az ICMP-visszhangkérések fogadása/-visszhangválaszok küldése
2. nem egyedi publikus IP-címet kapsz, hanem több előfizetővel osztozol rajta és a szolgáltató ráadásul külön NAT-szabályt alkalmaz (CgNAT)
Hogy a webszerver elérhető-e a router mögött azt pedig nem pingeléssel, hanem a web szerver által nyitott és a router által átengedett port szkennelésével:
vagy magának a webszerver válaszfejléceinek elemzésével:
lehet ellenőrizni.
Egyébként felesleges mind DMZ-be rakni a szervert, mind portot átirányítani: vagy rakd DMZ-be, vagy nyiss portot neki arouteren.
DMZ-t kapcsold ki.
WAN Host ip range maradjon üresen.
A router tűzfalán nincs letiltva semmi. Csak két beállítási lehetőség van: SPI(ipv6) engedélyezése, és anti-hacking. Mindkettő ki van kapcsolva.
A fenti linkekkel(amit a 4es válaszoló adott) néztem, mindegyik azt írta, hogy nem elérhető.
Véletlenül eküldtem a választ, de folytatom.
Kikapcsoltam a DMZ-t, de a wan host ip range-et nem engedi ürsen hagyni.
Egyébként haveromnak szintén telekom a szolgáltatója, és neki DMZ-vel sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!