Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az internet szolgáltató...

Az internet szolgáltató belelát abba, hogy mikor hová melyik appba melyik ptofillal jelentkezem be?

Figyelt kérdés
És azt is látják az appokon belül hová mit írok és miket adok meg, illetve csinálok?
2023. ápr. 17. 22:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
A routeren beállított DNS szervert változtasd meg egy olyanra ami nem naplózza mikor hova látogattál. (a Google biztos logolja minden lépésed)
2023. ápr. 18. 10:36
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm, bár én mobilnetet használok leginkább és valójában csak érdeklődés szinten kérdeztem, nem hinném hogy bárki kereséseit csak úgy néznék a hatóságok, vagy bárki, mert igazából minek. Nálam pl ki van kapcsolva a keresési előzmények, de persze ez gondolom csak annyit jelent hogy nekem nincsenek meg:))

Ehhez kapcsolódóan csak érdekesség, hogy pár hete pl olvastam, egy hírhedt olasz maffiózót akit 20 éve kerestek már, pont a Google keresései alapján tudták - állítólag - megtalálni.

Nem vagyok sem maffiózó, semmi ilyesmi :D csak csupán érdekes a dolog:) Joo hát gondolom ott célzottan nyomozó csoport alakult és ott laktak a Google nél kb 😂

2023. ápr. 18. 11:07
 23/32 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom a Google azt is látja, naplozza, mikor hova navigálok és mit írok be a Chrome ba:)
2023. ápr. 18. 11:11
 24/32 A kérdező kommentje:
Tehát szerintem akkor minden általam felkeresett oldalról tud a Google ezek szerint.. pontosan:))
2023. ápr. 18. 11:13
 25/32 A kérdező kommentje:
És ha ez így van, akkor felmerül a kérdés: milyen böngészőt érdemes használni és keresőt, ha a Google termékek ennyire kémkednek az emberek után.
2023. ápr. 18. 11:19
 26/32 anonim ***** válasza:

"Ehhez kapcsolódóan csak érdekesség, hogy pár hete pl olvastam, egy hírhedt olasz maffiózót akit 20 éve kerestek már, pont a Google keresései alapján tudták - állítólag - megtalálni."

Nem a Google keresései alapján, hanem a Google Utcaképen találták meg a nyomozók:

[link]

2023. ápr. 18. 11:19
 27/32 anonim ***** válasza:

24/

Ha a Google DNS van beállítva a routereden (v PC-n) akkor igen.

2023. ápr. 18. 11:29
 28/32 A kérdező kommentje:

#26 Aaa igy már más azért:D lefotózták az utcán xdd

#27 Mobilnetet használok, telorol netezek.

2023. ápr. 18. 11:40
 29/32 A kérdező kommentje:
Telorol így ha mobilnetezek, akkor gondolom maga az internet szolgáltató adja DNS t. Tehát akkor viszont a DNS en keresztül mégis mindent lát, miket kerestem fel pontosan? :D
2023. ápr. 18. 11:51
 30/32 anonim ***** válasza:
47%

"Akkor gondolom a Google azt is látja, naplozza, mikor hova navigálok és mit írok be a Chrome ba"

Eléggé valószínű:

[link]

"És ha ez így van, akkor felmerül a kérdés: milyen böngészőt érdemes használni"

Mondjuk olyat, ami nyílt forrású és nem egy globális nagyvállalat van mögötte.

Mondjuk a Firefox egy jó irányvonal:

[link]

amiben van nyomkövetés elleni védelem - ez szigorúra állítható:

[link]

sőt vannak további finomítási lehetőségek a böngészőn belül (főleg a telemetriáját illetően):

[link]

illetve reklámblokkolóval

[link]

más oldalak "kémkedése" is minimalizálható.

Ezekre építve van instantabb megoldás:

[link]

"és keresőt, ha a Google termékek ennyire kémkednek az emberek után."

Négy nagy, elterjedt, közismert keresőmotor van: a Google Search, a Microsoft Bing, az orosz Yandex és a kínai Baidu.

Vannak alternatív, adatvédelemre kissé jobban ügyelő keresőoldalak, amik az előbbieket használva köztes félként beékelődnek a big tech cégek szolgáltatásai és közted. Ilyesmik például:

* [link] - USA-beli

* [link] - Francia

* [link] - Németország

* [link] - Egyesült Királyság

* [link] - Svájc

* [link] - nyílt forrású, a világ minden táján vannak példányai, federált

* [link] - ez is nyílt forrású, ez ráadásul elosztott (P2P), a felhasználók gépein fut

2023. ápr. 18. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!