Feljelentés rendőrségen vagy NAV-nál vagy mit lehet tenni?
Édesanyám egy ruhás webshopon nézelődött, kosárba is rakott terméket majd amikor megadta az adatait hogy rendeljen, az oldal valamit hibásnak talált az adatai között és nem folytathatta a vásárlást.
A webshop kiküldött egy csomagot ami sajnos át lett véve (az átvevő nem édesanyám volt és másik csomag érkezésére gondolt ezért fizette ki). A csomag egyébként nem a megrendelni kívánt ruhát tartalmazta hanem teljesen mást. Se számla, se nyugta, semmi nincs illetve plusz érdekesség hogy a cégtől soha nem kapott anyukám emailt (megerősítő emailt vagy bármit rendeléssel kapcsolatban).
A cégről rengeteg a negatív vélemény, a webshop ezer sebből vérzik (sajnos anyu nem nagyon ért ehhez). Szlovák cég de igazából kizárólag egy emailcím a kontakt ahol nem válaszolnak semmire.
Mit tudunk tenni? Egy soha le nem adott rendelést kaptunk, se emailt se semmit nem küldtek a vásárlás létrejöttéről. Számlát sem kaptunk, semmi. 15 ezer forintról beszélünk.
A feladó címe egy magyarországi cím, google térképen egy lelakott kis kunyhó... Ez állítólag a "központ".
Ötlet? Nav? Rendőrség? Fogyasztóvédelem?
Persze ismerős, anyunak az is lesz az biztos.
Egyébként már nem is a pénz miatt, hanem látva hogy mennyi embert megkárosítottak és esetleg hogy ne tudjon ez folytatódni, én szívesen az ügy végére járnék. Szerintem elég kellene hogy legyen.
Nav? a navot nem érdekli mert nem jövedéki vagy vámügy
Rendőrség? ...hagyjuk...
Fogyasztóvédelem? csak magyarországon illetékes
Max valami eus hivatalt megkereshetsz ha nagyon kalandvágyó vagy meg dúskálsz a szabadidővel
Köszönöm az eddigi segítséget!
Akkor lehet rendőrségre megyek, illetve körülnéztem neten és ha minden igaz ténylegesen találtam valami EU-s szervezetet is akik talán tudnának vele foglalkozni. EU-s fogyasztóvédelemnek tűnik.
További ötletet szívesen meghallgatok, igazából nem tudom hogy pl. a webshopok ellenőrzése kire tartozik, ki tudna büntetést kiszabdni rájuk. Mivel egyértelműen nincsenek megadva kötelező adatok amiknek kellene szerepelniük (ÁSZF, kontakt, cégvezető, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!