A Facebook mi alapján dobja fel a Kit ismerhetek?-be az embereket?
Nekem legalább fél évig dobálta fel annak a gázszerelőnek a profilját, akivel összesen kétszer beszéltem telefonon és kétszer járt a házamban: egyszer, amikor megállapította, hogy kazánt kell cserélni és egyszer, amikor kicserélte.
Azaz az algoritmus biztosan figyelembe veszi ilyenkor a fizikai közelséget. Ezt többször tapasztaltam amúgy. Voltak haverok, akikkel nyaralni mentem 3 napra a Balatonra és bedobta őket a kit ismerhetek részbe. Onnan jelöltem aztán be őket. Szóval ilyen tekintetben igen, jól működik az algoritmus.
De volt már olyan is, hogy kocsmázni voltunk valakivel és éjszaka görgettem a facen, bedobta a profilját. Meglepődtem :)
Szóval lényegében igen, szerintem az algoritmus mindent figyelembe vesz, aztán ezek alapján oszt-szoroz. Mindenesetre a fizikai közelségnek nagyon nagy szorzója lehet ebben a képletben.
A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, csak a saját tapasztalataimat.
Elvileg megjelensz nála te is, igen.
De érted, amiket te mondasz, azokat te írod be... te töltöd ki a profilodat... Azaz vagy megadod vagy nem :D
De a helyalapú azonosítást azt általában minden alkalmazásnak meg kell adnod engedélynek különben nem fog működni. És a Face nyilván az alapján dobja be ezeket az embereket, azaz hogy kivel voltál egy helyen, egy időben.
Ez világos is, csak erre ki adott engedélyt a Facenak? :D
De amúgy amikor új helyen kezd el dolgozni az ember, akkor is elkezdi bedobálni az új munkatársakat kit ismerhetekbe, úgy hogy be se állítottad az új munkahelyedet meg nem jelöltél be még senkit onnan.
"ki adott engedélyt a Facenak?"
Te, mikor elfogadtad az ÁSZF-et.
"Te, mikor elfogadtad az ÁSZF-et."
Költői kérdés volt. Nyilván ezek a közösségi oldalak olyan szerződéseket fogadtatnak el velünk, amiket az életben nem tudunk semmilyen módon megtámadni. Ügyes jogászoknak fizetnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!