Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internet mentes élet lesz a jövő?

Internet mentes élet lesz a jövő?

Figyelt kérdés
Hogy látjátok? Én ebben az évben még csak 2x neteztem hosszabban, és nem is hiányzik.

2023. márc. 21. 06:03
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
20: mai viszonylatban igen, de ez nem kérdés, hogy nagyon menőnek számít az, aki ilyen social függő társadalomban nem használja ezeket.
2023. márc. 21. 09:57
 22/37 anonim ***** válasza:
76%

"Manapság épp az offline hódít"

Bocsánat, akkor le is mondom a Netflix előfizetésemet, de még az online TV csomagomat is, minek az? Skype, Whatsapp, Viber, meg Messenger helyett pedig ott van a telefon és az SMS, nem baj, ha kicsit drágább, de legalább nem a csúnya, gonosz interneten van. E-mail helyett visszatérünk a postai levélre. Sőt, az igazán menők postagalambot használnak. Kicsit macerás, kicsit lassabb, és költségesebb is, mint az e-mail, de nem baj, mert most az offline a trendi. A Spotify előfizetésemet is menten lemondom. Aztán el ne felejtsek papír alapú buszmenetrendet, vonatmenetrendet meg Magyarország térképet venni.

Tudod, mindig lesznek fölényeskedő sznobok, akiknek mindegy, hogy mit használjanak, csak semmiképp ne azt, amit a többség. A köreitekben lehet, hogy az "offline hódít", de egy értelmes ember pedig kihasználja a technika nyújtotta lehetőségeket.

2023. márc. 21. 10:05
 23/37 Salx Narval válasza:
76%
Amíg nem éri az emberiséget valamilyen katasztrófa, v nem találunk ki valami praktikusabb megoldást helyette addig maradni fog. Attól még, hogy te keveset használod ugyanúgy elérhető a számodra. Amíg fizetünk érte felhasználók vagyunk, te is.
2023. márc. 21. 10:19
 24/37 anonim ***** válasza:
76%

Nem számít menőnek. Nem a végletekben kell vergődni, hanem ésszel kell a technikát használni.

Egyébként pedig alapvető fogalmi, és tartalmi tévedésekben élsz. Kevered a webet az internettel, pedig az csak az egyik szolgáltatása. Sőt, kevered az internetet a közösségi médiával. Sőt, a leírtak alapján még a statikus webet és a wapot is kevered. Emellett értelmetlenül szétbontod "az internetet" az internetszolgáltatás technikája alapján, holott ennek sincs sok értelme. Képzeld, amikor gimis voltam, a sulinak ISDN vonala volt, nekünk ADSL, haveromnak meg betárcsázós, és láss csodát, ugyanazt az internetet értük el mindegyikkel. De mondok jobbat! Akkoriban 64k-s ADSL előfizetésünk volt. A legutolsó ADSL-es csomagunk pedig 20 megabites volt, közel 20 évvel később. A kettő között 40-szeres sávszélességbeli különbség, és 20 év van. Pedig ugyanaz a technika. Na, ezrét sincs értelme ez alapján kategórizálni.

Verziószámokkal dobálózni sincs értelme. Főleg, hogy még csak most kezdik kitalálni a "szakújságírók", hogy akkor mit is nevezzenek Web3-nak. Mert amúgy a változások mindig folyamatosak, és a Web2-nél sem lehetett éles határt húzni, hogy "na, ez most webkettő". (Zárójel: nem, nem a dinamikusság volt a mérvadó, dinamikus weboldalak már jóval azelőtt is léteztek.) Ez az újságíróknak jól jön, lehet miről cikkezgetni, de amúgy meg "nesze semmi, fogd meg jól".

Ami pedig azt illeti, maga az a fogalom, hogy "internetezni", nem igazán értelmes. Nem '98-at írunk, amikor még rohadt nagy újdonság volt az internet, nehezen hozzáférhető, és drága, és akkor bizony az ember tényleg célirányosan ült le "internetezni" pár órára, de az alatt aztán ment, ami a csövön kifért. Most az internet állandóan jelen van, amit legtöbbször nem is aktívan használunk. Nem lehet, és nincs is értelme azt mondani, hogy "na, most internetezek".

2023. márc. 21. 10:39
 25/37 anonim ***** válasza:
76%
Nem ironikus, hogy pont az interneten írtad ki ezt a kérdést?
2023. márc. 21. 10:40
 26/37 anonim ***** válasza:
76%
Na végre, valamiben menő vagyok! Nem írom két fél óránként sehogy hogy most épp mit csinálok! Nem is tudtam hogy ennyivel már menőnek lehet menni!
2023. márc. 21. 10:42
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Személy- és korfüggő szerintem. Ha figyelembe veszem..., hogy mekkora az ökológiai lábnyoma, hozzátéve az okostelefonok elképesztő energiaigényét azért elgondolkodunk páran.
2023. márc. 21. 11:52
 28/37 anonim ***** válasza:
73%
#27 Az okostelefonok energiaigénye elenyésző. Pl. ha kimész egy helyiségből, lekapcsolod a villanyt? Szól a tévé a háttérben? Asztali PC, notebook megy, miközben nem használod? Ezeknek az ökológiai lábnyomán gondolkodj inkább. Ehhez képest egy okostelefon pár naponta megeszik pár wattot.
2023. márc. 21. 12:08
 29/37 anonim ***** válasza:
"Le vagytok maradva, az internet új dolog volt 30 éve, meg 20 éve tudtam órákon át böngészni. Manapság épp az offline hódít, legalábbis a menő emberek körében." Aha, akkor elvileg papíron egy legalább 30-40 éves ember nézi abból a szempontból a dolgokat, hogy mi számít menőnek....
2023. márc. 21. 14:17
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Én Thaiföldön vagyok itt az 5G korlátlan csomaggal 2,5-14mb tudok elerni netezessel. Meg a Google se jön be. A letoltest nem irom. Új Samsunggal amit otthon vettem.
2023. márc. 21. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!