A Magyar Telekom fogja fejleszteni a koax hálózatát?
Van itt egy kis kavarodás.
Ma már senki nem épít coax gerinchálózatot. A gerinchálózat mindenhol optika.
Az docsis amúgy pont, hogy kábeles technológia. De a döntő lényeg akkor is az, hogy a te területedre mikor ér el az optika, és az pontosan meddig megy el (utca végéig, lépcsöházig, esetleg a hálószobádba ONT-vel bekötve).
Szóval ezt így nem lehet megmondani, kérdezd meg egy helyi T-shopban, hogy mi a kiépítési terv.
Én még nem láttam egy vidéki városban -kertvárosi részekben- ahol optika lenne a koax helyett.
Csak lakótömbökbe van optika.
A koax sokkal olcsóbb, és sokkal kevesebb költséggel jár a javítás.
Szerintem kell még vagy 100 év mire te a villanyoszlopokon optikát fogsz látni.
Egy utca mondjuk 1km és van 200 ház benne.
Egy 10 emeletesben van 60 lakás és 5db 10 emeleteshez kell 400m optika, + több előfizető is van, továbbá védett helyen van a kábel.
"Én még nem láttam egy vidéki városban -kertvárosi részekben- ahol optika lenne a koax helyett."
Én már több településen - és nem csak városok kertvárosi részén, hanem már falvakban is - láttam - távközlésben dolgozom.
"Csak lakótömbökbe van optika."
Nem. Kertvárosban lakom, családi házban, optika jön be.
"A koax sokkal olcsóbb, és sokkal kevesebb költséggel jár a javítás."
Aha, ezért vált mindegyik szolgáltató optikára.
Mert kisebb a jelveszteség:
mert sokkal nagyobb a sávszélessége:
Igen tényleg igazad van, most már kb 1-2 éve igencsak belehúzott a T. és sok településen már cserélte a xDSL-t optikára.
Azért ennek örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!