Milyen tanúsítvány igazolja egyértelműen, hogy az adott oldal tulajdonosa az adott logóval rendelkezik? Google kereső logó megjelenítéssel kapcsolatban kérdem, mert önmagában tetszik, de ..
9-es az én vagyok. :D
Nincs köze hozzá, de én a kérdező kérdését úgy értelmeztem, mivel nem fejtette ki, hogy le akarja védetni a logóját.
De akkor így gondolom amiatt kérdi, hogy emberek, ne valami hasonmás csaló oldalon landoljanak.
Amúgy ha tanultál weboldal készítésen belül grafikát is, akkor tudod, hogy a logók mérete nem eredeti méret a weboldalakon, hanem egy igen lekicsinyített logó, az ajánlott méret 250x100 px és ez png ,még ha le is lopja, az egész pixeles lesz neki és az igen látványos egy kamu weboldalon.
"Amúgy ha van ssl tanúsítvány akkor biztonságos"
Amúgy nem, ez egy félreértés. A tanúsítvány megléte önmagában semmilyen biztonságot nem nyújt.
Ez csak a favico megjelenítése, semmilyen tanúsítvány nincs hozzá.
Létezik ilyesmi egyébként, a VMC (Verified Mark Certificate), de az email-hez való, ott megvan, hogy tanúsítvánnyal "hitelesített" logó jelenik meg a leveleződben, ha egy ilyennel rendelkező cégtől kapsz levelet (és persze tudja a kliensed).
Az SSL már sok sok éve nincs használatban. TLS van helyette, abból is min 1.2 vagy magasabb.
A böngésző találatainak sincs köze a biztonsághoz. A látványi elemek (logó) sem kapcsolatosak a biztonsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!