Router által egy AP-t létrehozni, vagy TP-Link Deco?
Felkerült a garázsba a napelem invertere, illetve a kaput és a garázst is okosítani szeretnék melyhez wifi szükséges, de sajnos a garázsig nem ér ki, előtte egy 5m-el megszakad a jel.
Melyik lenne a stabilabb, egyszerűbb?!
Egy másik routert sorosan kötni az alap telekomos routerhez, és létrehozni az újonnan bekötöttből egy AP-t, vagy venni egy TP-Link Deco szettet, és azzal erősíteni a jelet?
Illetve ha jól értelmeztem, a Deco az létrehoz magának egy saját wifit, nem pedig az eredeti wifi jelét erősíti tovább?
Vajon az alap telekomos router (Sagemcom F@st 5655v2) mesh képes lehet, hogy a Deco annak a jelét erősítse?
Ha nekem lehetőségem lenne ethernet kábellel a kívánt helyig elvinni a jelet és ott egy AP-t létrehozni, akkor mindenképpen ezt választanám. A kábeles összeköttetés a legjobb kapcsolat, és Gigabites.
[A feleségem miatt nem fúrkászhatok szabadon a házban, nekem Asus routerekből van mesh rendszer úgy, hogy wifin fogadják a jelet. ]
A Mesh nem jelerőssítő, nem képes meglévő router jelét megismételni.
A lényege, hogy a mesh pontok közötti kommunikációt másik külön rádiójellel oldja meg. És a klienseket mindig a legerősebb jelű mesh ponthoz irányítja.
Sokkal gyorsabb, stabilabb ezáltal, mint egy erőssítő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!