Van ilyen wifi over fiber extender?
Az lenne a lényege, hogy minden antenna külön optikai szálon menne, mármint ugyebár 6 antennája van egy wifi 6 routernek, és mind a 6-ot optikai kábelen el lehetne vezetni messzire. Vagy egy optikai szálon is el lehetne vezetni mind a 6-ot külön hullámhosszokon.
Létezik ilyen? Vagyis hát gondolom hogy létezik, csak drága. De tudnának csinálni ilyet olcsón is?
Nincs értelme. Hagyományos antenna kábelen túl sok lenne a jelveszteség, optikára áttkonvertálni totál nincs értelme. Esetleg jelerősítésnek lenne értelme ilyen szinten. De rohadtul nem tudom javasolni, nem életképes.
Mesh képes routert vegyél, és wifi mesh megoldással terjeszd ki a wifit több mesh egységgel. Ez ma a legjobb megoldás. Vagy ha nagyon nagy a távolság, akkor hagyományos ethernet kábel összeköttetés és Access Point módban szórod a netet.
Mesh esetén arra kell figyelni, hogy ha elköteleued magad egy gyártó mellett, akkor nincs lehetőség váltanj, nem átjárhatók az egyes gyártók mesh szabványai, tehát a tp-link csak a tp-linkkel megy, a xiaomi csak a xiaomival.
Pont azért nem akarom koax-on vinni, mert túl gyenge lenne a jel, és mindenképpen kéne jelerősítő mindkét végére, meg koax esetében a jel nem marad a kábelben, hanem mint egy antenna, kisugárzik, tehát a koax kábel mentén útközben mindenhol fogható a jel. Tulajdonképpen csak azért kérdezem, mert szoktam gondolkodni ilyen dolgokról, hogy miket tudnának még gyártani, ami lehetséges. És ezért kérdeztem, hogy lehetséges-e. Azt láttam hogy 6 millióért árulnak olyan kétirányú 2.4 ghz-es optikai átalakítót, ami elviszi a jelet akár 100 km-re is. De ott olyan, hogy van egy bemeneti és egy kimeneti rp-sma csatlakozója. Szóval akkor nem tudom, hogy hova kéne kötni az antennát. mert wifi esetében mindkét irányba megy a jel. Tehát ezt sem tudom, hogy megoldható-e az, hogy optikai kábelen wifi jelet átvinni, tehát kétirányba menjen a jel.
És ilyen lehetséges?
Az ábrán a médiakonvertert szemléltetik
Olyan helyen használják ahol olyan hosszú kábelszegmens van, hogy az ethernet max hosszát túllépi
a leírásod hibás, több sebből vérzik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!