Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 3G képes telefonnal már csak...

3G képes telefonnal már csak wifin tudok netezni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 11. 18:57
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Lehet hogy még működik pár szolgáltatónál, de nem sok virágvasárnapja van szerintem.

De miért nem használod ki a készülékcsere programot? Vagy 40 ezer forint támogatás neked smafu?

2023. febr. 11. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, azt ha kipótolod kb ugyan ennyivel, és ott vannak a Samsungnak az A23, A 33-ai is, és az bőven jó kis telefonok.

A 3G-s telefonnal lényegében már csak wifizni lehet, talán a vodafonnak van még 3G-je Magyarországon.

2023. febr. 11. 19:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak wifin hanem 2G-n gprs/edge-l is. Nagy sebességre azért ne számíts, de agps, email, chat-hez elegendő. De hívni nem tudnak közben.
2023. febr. 11. 19:23
 4/9 anonim ***** válasza:

"De hívni nem tudnak közben."

Miért is nem?

2023. febr. 12. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:

4/

Annyi biztos hogy nem lehet _egyszerre_ telefonálni és mobiladatot használni 2G-n. Pont ez volt a 3G legjobban várt újdonsága, e miatt terjedt el, szerettek bele az emberek. De mivel 20 éve nem használok 2G-t a mai tesztelés rád marad.

2023. febr. 12. 14:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem kell tesztelnem, mivel kettőnk közül én biztosan tudom a jó választ.

Nem kötekedésből kérdeztem, csak biztos voltam bennem, hogy te rosszul tudsz valamit. Nem baj az, a válaszod többi része teljesen korrekt.

Természetesen lehetséges egyszerre GPRS/EDGE (csomag)kapcsolat és beszéd ( CS kapcsolat) ha támogatja a telefon. Érdekes módon a Samsung telefonok ezt sosem támogatták, a Sony telefonok pedig igen. Úgy nevezik egyébként, hogy DUAL TRANSFER mód ( DTM)

Mi történik akkor ha olyan telefonnal netezel 2Gén ami nem tud ilyesmit (DTM). Tehát bőszen adatazol és kapsz egy bejövő beszédhívást: két dolog fog történni - egy részt leáll az adatozásod, a telefon küld egy suspend üzenetet az SGSNnek, másrészt a BSC átkonfigurálja az addig adatátvitelre használt időrést beszédre. Ha sejtelmesen akarnák fogalmazni akkor azt írnám, hogy az aktív PIL SETen történik egy preemption plusz egy rekonfig az adott beszéldkodecknek megfelelően...Csak ez olyan okostojáskodás...

Egyébként tök igazad van tök lassú az egész kóceráj, ma már szinte használhatatlan.

A 3G részt hagyjuk mert az egy szórt spektrumú cucc, mindenféle RABokkal megy kódfákkal...Kb mintha almát a körtével hasonlitanánk össze.

20 éve nem használsz 2Gét ? Wowie... gondolom akkor nem itt éltél Európában, mert az első 3G hálózatok 2004ben indultak el, Magyarországon konkrétan 2006ban volt a Friendly user teszt és 2007 környékén lett nagyobb lefedetsség ( akkor még ATM alapú átvitellek :) )

2023. febr. 12. 15:01
 7/9 anonim ***** válasza:

6/

Ezzel azt állítod hogy minden 3G (ócsó) telefon DTM kompatibilis 2G-n? Vagy kiolvastad távolról a kérdező gondolataiból? Nekem eszerint nem ilyenem volt.

Az pedig hogy 20 vagy 18 nem rád tartozik.

2023. febr. 12. 15:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Látom nem ment át.

A Dtm capability képes telefon egyszerre tud GSmen adatozni és beszédhívást kezelni. A nem DTm képes telefon úgy viselkedik hogy hívás fogadáskor szünetelteti az adatforgalmazást de simán hívható. Tehát amit te állítottál az nem igaz.

A DTm már létezett a 3g előtt, ez egy GSM feature. Nokia n95 volt az első ilyen telefon. Semmi köze a 3ghez.

2023. febr. 12. 16:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Nemis az volt a kérdés hogy van-e köze a 3G nek hozzá, hanem az hogy a gyártók hajlandóak-e kifizetni az érte járó licenszdíjat a licensztulajdonosnak, vagy árspórolásból (főlek nem baráti távolkeleten) inkább lespórolják gondolván ki használ netezésre egy 3G 4G telefonon egy 20 éves technológiát.
2023. febr. 12. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!