Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen gyorsaságú internetetek...

Milyen gyorsaságú internetetek van otthon?

Figyelt kérdés

2023. febr. 3. 05:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%
7: Mivel árban az a pár ezer forint nem vág földhöz amennyivel többet kell fizetni pl egy 500-as csomaghoz képes, és nekem ennyit megér, hogy mondjuk egy 50GB-os film lenn van 4-5 perc alatt akár.
2023. febr. 3. 21:08
 12/24 anonim ***** válasza:
89%

Ez nekem mindig érdekes hogy otthoni felhasznalónak Facebookra kell 1000mb/s.

Munkahelyemen meg 15 fejlesztő kényelmesen elvan egy 200mb/S kapcsolattal. Nekem is elég a 4g mobilnet, nincs is bekötve vezetékes.

2023. febr. 3. 21:27
 13/24 SIDLER22 ***** válasza:
86%

Nekem itthon vezetékes van.

Annak tudatában, hogy mennyire nincs szükségem a legkisebb 100/10-esnél nagyobb csomagra, azt a párszáz forintot is megspórolom rajta.

Néha amúgy hívogatnak, hogy nem-e szeretnék nagyobb csomagra váltani mert ilyen-olyan ajándékokat adnak mellé, de tiszteletteljesen vissza szoktam utasítani az ajánlatot.

2023. febr. 4. 07:06
 14/24 A kérdező kommentje:

Aki rendszeresen játszik konzolokkal, vagy PC-n azoknál nagyon fontos a gyors net, mert egy mai tripla A játék 100GB-nál kezdődik és az még csak a standard edition a plusz DLC-k és patch-ek ezt a duplájára is növelhetik. Nem tudom, hogyan növekedett meg így a játékok mérete, de manapság már ez a standard és bizony egy lassú nettel órákig is tart mire letöltesz egy nagyobb játékot, az meg ugye plusz áramfogyasztás, kopik a gép stb.

Úgyhogy szerintem ma már mindenképpen jobban megéri a minél gyorsabb net előfizetés.

2023. febr. 6. 12:24
 15/24 SIDLER22 ***** válasza:
63%
Ez baromság. A gép nem kopik jobban. Egy konzol fogyasztása meg nem lényeges a net előfizetéshez képest. (A fogysztás amúgy is terhelés alatt magas. Tehát amikor játszik az ember. A netről letöltés nem igényel túl nagy teljesítményt.) Én biztos, hogy nem fizetnék nagyobb netet csak azért mert havi 1-szer letöltök egy nagyobb játékot és 1 óra helyett 4-et menne a konzol. Pont nem érdekel.
2023. febr. 7. 06:39
 16/24 anonim ***** válasza:
18%

tegyük fel hogy havi 2x van 100 GB frissítés.

Számoljunk: Ha nem játszol vele akkor 66w óránként egy ps5 fogyasztása, 1kw az 71 Ft. 1000/66= 15, azaz 15 óra frissítés letötlés 71 forintba kerül. 5ft/óra.

100 GB letöltése 1000mib nettel:

1000/8=125mb/s. 100*1024/125=820 mp = ~14 perc.

Ugyanez 100 MB nettel.

100/8=12,5. 100*1024/12.5 = 8300s azaz kb 2,3 óra.

A különbség tehát 2 órával gyorsabban jön le a frissótés. Ez havi 2x az 4 óra. Havi 20 forintot sprórolsz azzal hogy a legolcsóbb internet helyett a legdrágábbat választottad. Szerintem nem éri meg.

2023. febr. 7. 07:22
 17/24 anonim ***** válasza:
84%
Nem a fogyasztás drága, hanem a szabadidő :-)
2023. febr. 7. 08:28
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

16: Ha steamen kell leszedni a COD frissítéseit 2naponta akkor viszont számít, hogy 4 vagy 8 perc alatt tölt le. Sok kicsi sokra megy. Nem beszélve arról, hogyha 4 tagú család egyszerre netezik, az egyik 4K netflixet, másik steam letöltést, harmadik jóég tudja mit néz akkor a 100-200mbit elég hamar kevés lesz.

Egymagamnak elég az 500mbit-es net, de egy családnak simán előfizetnék a gigabitesre, mivel 1-2ezer forint árkülönbség van, tehát megéri.

2023. febr. 7. 22:34
 19/24 anonim ***** válasza:

Az adott szavazatok em tudom mennyire tükrözik a valóságot.. Csak mert nálunk a legdrágább az internet az egész régióban pl. a cseheknél egy gigabites előfizetés 5 euró havonta, nálunk meg 5-6 ezernél kedődik. Itt inkább azt kéne taglalni a hülyeségek helyett, hogy miért ilyen rohadtul túlárazott az internet magyarországon 2023-ban. Mert az elég rossz jövőképet fest, hogy amikor a szabad kommunikációban és információ áramlásban van a jövő, nálunk miért korlátozzák ennyire. Internetadó lehetőségét lebegtetik be időnként,stb.

Holott meg a legszegényebb román falvakban is olcsóbban elérhető a gigabites net mint minálunk, tudom, mert laknak ott ismerőseim. Szóval itt a fejekben is óriási gond van szerintem, aki azt taglalja, hogy neki mennyire elég a jelenlegi net, holott azt már megtanulhattuk, hogy mindennek irtóra növekszik az adatmennyisége, és azt is bele kellene kalkulálni, hogy egy modern háztartásban van legalább 10-15 eszköz, ami a netre van kötve okos tv,számítógép, okos telefon, konzolok,stb Az nem nem indok, hogy "nekem nincs olyan eszközöm" Akkor egyszerűen le vagy maradva barátom a 21. századtól, de nagyon.

2023. febr. 8. 17:53
 20/24 anonim ***** válasza:
Lassan már minden csatlakozik az internethez, ezt ideje megszokni, a modernabb klímák, okos otthon eszközök,s tb. amik még ha kevés bitet is használnak, de mégis használják, így egy pár száz megás előfizetés kétlem, hogy mindezt maradéktalanul kiszolgálná. Arról nem is beszélve, hogy idehaza egy csomó településen egyáltalán nem, vagy csak alig érthető el gigabites internet. Én viszonylag nagyobb városban lakom, mégis az én utcámban pont nem érhető el, mert a szolgáltató nem hozta el ide az optikát.
2023. febr. 8. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!