Szerintetek mikor volt a YouTube legjobb korszaka? És miért?
Sok helyen olvastam,hogy 2012-ig (Vagy max 2015-ig) tartott az úgymond jó korszak. Miért?
Köszi előre is a válaszokat!
Amíg csak banner reklámok voltak, addig még nézhető is volt, de most már minden videó elején KÉT reklám, amiből az egyik átugorhatatlan, meg egy hosszabb videó közepén is randomra bedob egy-egy reklámot.
Őszintén, akármit is reklámozzon, ha egy érdekes videó közepén dobja fel, automatikusan rühelleni fogom az adott terméket, szóval nálam ellentétes hatást vált ki.
Hát maga az applikáció és a webes felület most a legjobb.
De ha a hozzáállás és a videósok szempontjából közelítjük meg, akkor én valamennyire elfogultan a 2008-2015 közé tenném kb. Akkor még tök jó csatorna volt a Videómánia és Dancsó nem az a kreténke volt, aki ma. Akkor (talán?) ment még a Rosszpcjatekok csatorna, ami kb a magyar Youtube első igazán sikeres csatornája volt, ilyenkor indult a Hollywood Hírügynökség. Ugyan rühelltem gameplay csatornákat nézni, de ekkor még ez is a maihoz képest sokkal kellemesebb közeg volt. Plusz még megvolt egy kicsit a vadnyugat hangulata is a platformnak, nem kapta le egy automata a videódat 2 nap múlva, mert valahol 10 másodpercig hallható benne egy ismert zeneszám.
Valahogy úgy jellemezném ezt az időszakot, hogy ekkor - legalábbis a magyar - befektetők, média és nagyobb cégek még nem figyeltek a Youtubera és a magyar youtuberek 99%-a hobbiból és élvezetből csinálta a videókat, nem azért, mert "kell" és mert pénz van belőle.
No meg még eszembe jutott, hogy akkor még nézhető volt előfizetés vagy reklámblokkoló nélkül is a Youtube. Emlékszem, hogy néha meglepődtem, hogy "jé, itt vannak reklámok?". Pár videónként dobott fel egyet-egyet. Most meg egy 10 perces videóban nézhetsz 3 percnyi reklámot... :) Ja igen, ha már reklám: nem volt minden második kicseszett videó "szponzorált", ami lényegében egy eufemizmus a reklámra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!