Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A streaming szolgáltatóknál...

A streaming szolgáltatóknál fizikailag hol vannak a tartalmak, úgy értem vannak átjátszó számítógépeik vajon Magyarországon is, hogy ennyire gyorsan indulnak és akadozásmentesen játszódnak le a tartalmak?

Figyelt kérdés

2023. jan. 26. 18:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%

Te nem érted már meg, ott a buffer... ha csak fél percnyi anyag van bufferelve - segítek fél perc az 30.000ms - akkor már mégis miként is akarod itt észrevenni, hogy mondjuk 100 helyett 200ms amíg az adat odaér? Vagy akár több másodperces szakadás is lehet, azt sem fogod észrevenni, mert ott van már bufferelve minden helyben.

Ha meg fél perc alatt nem áll helyre a kapcsolat, ott már más gond van, de addig édes mindegy, hogy értelmes határokon belül 30 100 vagy akár 200ms a késleltetés a szerver felé, tekintve, hogy a buffer méretét bőségesen fölé tervezik.

Nem tudom most tényleg ebben mi a gond, a videochates példád meg pont azért hibás mert ott valóban nincs bufferelés, ott észrevenni a latency problémákat valóban, de egy stream esetében nem.

2023. jan. 28. 00:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Ezt folytassátok privátban, ez nem chat vagy fórum
2023. jan. 28. 00:20
 13/15 anonim ***** válasza:
35%
Köszönjük, hogy jelzed amennyiben az oldal tulaja vagy jogos, addig meg mivel a témához tartozó dolog, így nem is off témakör tehát nem is tiltott, hogy beszéljünk róla.
2023. jan. 28. 00:32
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

#11 Arra mutattam rá, hogy megtévesztő volt az az információ, hogy nem számít a latency. Semmilyen bufferelésről meg ilyenről nem beszéltél, csak közölted, hogy amúgy tök mindegy hol van a szerver. Hát, ez így ebben a formában nem igaz. A Netflix is és a többi nagy streaming szolgáltatók is dollármilliókat ölnek abba, hogy a lehető legközelebb legyen a szerver a felhasználóhoz, persze közben ezt úgy, hogy ne menjen rá a gatyájuk is a szerverbérlésre. Nyilván nem véletlenül. Időnként még youtubeon is el lehet csípni időszakokat, amikor megnő a latency pl. támadás miatt és megakad a videó, mert egyszerűen beéri a lejátszó az előtöltést és nem jön az újabb képkocka.

Egyébként a kérdezőt sem teljesen értem, hogy bennfenntes technikai információkat kap arra vonatkozóan, hogy mitől annyira jó, akadozásmentes a szolgáltatás, erre moderátorokkal fenyeget minket, hogy ő nem kíváncsi erre... Kár, pedig a kérdés utolsó szavaiban pont erre kérdezett rá.

De legyen igaza, én nem folytatom, mert nincs értelme. A válaszokból kiderült, hogy miből indult ki a vita és mi lett a tisztázása.

2023. jan. 28. 02:07
 15/15 anonim ***** válasza:
68%
Az, hogy világszinten több helyen vannak szerverek itt nem a latencyből fakad, hanem abból, hogy minél jobban meg legyen osztva. Ha most egyetlen szerverfarmjuk lenne, ott iszonyatos gerinchálózat kéne ahhoz, hogy főleg csúcsidőben ki tudja szolgálni az igényeket. Ha viszont világszinten elosztják több helyre így ezt ki tuidják üszöbölni.
2023. jan. 28. 02:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!