A streaming szolgáltatóknál fizikailag hol vannak a tartalmak, úgy értem vannak átjátszó számítógépeik vajon Magyarországon is, hogy ennyire gyorsan indulnak és akadozásmentesen játszódnak le a tartalmak?
Kár, hogy épp sikerült két totál külön dolgot összevenni.
A kérdés az volt, hogy a távolság számít-e... ez nem multiplayer játék, hogy azonnali visszacsatolás kelljen, egy stabil adatfolyam kell ennyi a titok.
Akkor nem értettél meg ezek szerint. 100 ms távolság már olyan, hogy frame drop keletkezik, ha csak kicsit is megszakad a kapcsolat. Márpedig az UDP általában ilyen. Lehet akármilyen jó kapcsolatod, ha a szerver sávszélességét terhelik, netán még terheléselosztás is van rajta.
Egyszóval nem, nem mindegy az állítás, hogy 30 vagy 130 ms a távolság.
Tényleg nem érted vagy csak trollkodsz velem?
Összefoglalom neked:
A latency számít, mert az UDP megbízhatatlan protokoll.
Hogy alkalmazol-e bufferelést és hogy mekkora mértékűt, az egyéni üzleti döntés.
Ha nem alkalmazol, akkor sokkal kisebb latency kell a szerverig, hogy ha kimaradás van, akkor minél hamarabb helyreálljon a kép folytonossága. Nem mindegy, hogy néhány frame esik ki vagy egész másodpercek esnek ki. Pedig már egyetlen frame drop is észrevehető, apró röccenés formájában.
Laborgyakorlat: Kezdj el élő videochatelni egy szomszéd országbelivel, lehetőleg előtte végezz teszteket, hogy kiderüljön megbízható-e a kapcsolat köztetek (legyen az). Ott is biztosan fogod tapasztalni a frame droppokat, pedig a szomszéd országokba alig 20-30 ms latency van csak Mo.-ról.
Most képzeld el, ha Netflix valami okból nagyon alacsonyra veszi a videók előtöltési idejét és mellette még távolra is költözteti a szerveket. Nem tudom mi fog történni én sem, mert ez egy komoly mérnöki feladat, de abban biztos vagyok, hogy ha nem számolnak a latency-vel, akkor adott ms határon túl nagyon sok ügyfelük fogja felmondani az előfizetését a szaggatások miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!