Lehet e videó azonosítás és okmány fotózás nélkül számlát nyitni online, az okmányaim azonosítójával ????
Figyelt kérdés
Olyanra gondolok hogy online kelljen kitölteni egy űrlapot az okmányaim megadásával amik a következők: teljes név, születési hely és idő, személyi igazolvány szám, lakcím, lakcím kártya szám ... stb... ?2023. jan. 23. 13:37
1/6 anonim válasza:
Persze, rögtön a pénzgeneráló gomb mellett van a link hozzá...
2/6 CspCsj válasza:
3/6 CspCsj válasza:
Most nézem, hogy félreértettem a kérdést, - a fejemben csak az online számlanyitás volt, - közben a kérdező az élő azonosítás nélküli számlanyitást kérdezte.
Ilyen szerintem sincs. (még)
4/6 anonim válasza:
Mi zavar abban, hogy vizuálisan is igazolnod kell magad a bankszámla nyitásakor? Ha bemész a bankba számlát nyitni, ott is összehasonlítanak az igazolványoddal. Arra pedig gondolni se merek, hogy ezt a kérdést azért tetteed fel, mert valaki más nevére akarsz számlátnyitni.
5/6 anonim válasza:
E-személyivel +NFC olvasóval törvényileg a személyes jelenléttel azonos azonosítás érhető el. De hogy erre a kormányablakon kívül a bankok is felkészültek-e nem tudom.
6/6 anonim válasza:
OTP bankbál lehet amit az #5 írt.
NFC-s mobil, és cihp-es személyi kell hozzá. Több számlát is nyitottam már így. Az okmányokat viszont le kell fényképezni, vagyis szkennelni a folyamat során. Illetve arcot is kell fényképezni (szkennelni).
Amit te írsz az kb. olyan, mintha lopott személy adatokkal akarnál számlát nyitni, valamilyen illegális tevékenységhez. Nyilván ez a feltételezés csak az ostobák agyában létezhet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!