Most költöztem faluról városba, így az eddigi élhetetlen mobilnet megosztást végre leváltja a Gigabites net. A telekomnál kötöttem 2000/1000-es csomagot. Az oldalon az áll hogy Wifi 6 modemmel hozzák. Kell mellé router?
Ha jól értem akkor ez a modem alapból tudni fogja a Wifit, illetve lesz rajta 1 lan port? Nekem igazából csak a gépembe kéne kábelen a net, mivel ott játszom, tv-re illetve egyéb más dolgokra tökéletes a wifi is. A kérdés az lenne hogy ha jól gondolkozom, akkor nekem külön wifi routert nem is kell vásárolnom? Az egy lan hely meg lenne, a wifi pedig ennél már adott.
A másik kérdés hogy ha ezt jól gondolom, akkor tapasztalatotok szerint elég teljesítményt hoz a gyári modem, vagy mindenképp ajánlott egy router? Ha mindenképp kell akkor tudnátok ajánlani saját tapasztalat alapján? Vagy mire kell figyelni, minek kell megfeleljen a router?
internet téren teljes homály vagyok, úgyhogy nyugodtan lehet hülyének nézni és nevetni, de ha segíteni nem tudsz inkább ne kommentelj.
A jószándékú válaszokat viszont előre is köszönöm!
Nem csak 1 lan port lesz rajta, bár amit most adnak aktuálisat azon csak 1 tudja a 2000-ret a többi 1000-res.
2000-resre nálam si a pc van kötve, bár pc-k nél is soknál csak 10/100/1000-res port van.
Teljesen jó, amit visznek, valószínűleg tudni fogja. Nálunk 1000/1000 van, teljes mértékben tudja.
Valószínűleg a 2000-es letöltési sebességet nem fogod tudni kihasználni, mert ehhez a gépnek is és a kábel is külön alkalmasnak kell lennie rá, ami nem olcsó buli. Az én alaplapom LAN-portja képes a 2,5Gbps sebességre, de ez egy 70 ezres alaplap, úgyhogy egyáltalán nem alap dolog. Ha nem tudod kihasználni, akkor vedd lejjebb 1000/1000-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!