Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Youtube videókhoz hogyan...

Youtube videókhoz hogyan csináljátok a feliratokat?

Figyelt kérdés

2023. jan. 1. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Video szerkesztő programmal. Egy csomó egyszerű tutorial van fent róla.
2023. jan. 1. 22:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen feliratra gondolsz. Van a beégetett, amit ahogy fentebb is írtak, videószerkesztő programmal. A másik a YouTube-nak a felirat funkciója, erre is lehet feliratokat írni:

A már feltöltött videót megnyitod, majd "Videó szerkesztése" gomb, bal oldalt "Feliratok" és ott hozzá tudsz adni feliratokat több nyelven is.

2023. jan. 2. 00:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocs nem jól tettem fel a kérdést: Most a hangsávot egy (viszonylag) olcsó szolgáltatóval "áttetetem" felírat formátumba (automata). Az időzítést és a szöveg egy részét jól kezeli, de alig kevesebb munka, mintha én írnám az egész szöveget, mert nagyon sokat téveszt (ezt diszlexiásként nem feltétlenül veszem észre). Van magyar nyelvet is jól kezelő szolgáltató?
2023. jan. 3. 08:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól függ ki és miért.

Casey Neistat pl. úgy is egészen szép nézettséget (12 millió feliratkozó) elért, hogy a legtöbb feliratát filctollal egy papírra, vagy a tenyerére írta - és sok esetben az ilyen feliratok hatásosabbak is a szoftveres megoldásoknál.

A legtöbb videó szerkesztő tud általában több féle feliratozási módot is használni, de a kérdésedből még az se derül ki, hogy milyen feliratra gondolsz. A kép alján felirat, hogy mit mondanak a videóban? (subtitle) vagy a kép közepén valamilyen cím (title), vagy a megszólaló beszélők neveit, helyszíneket kiírni (lower third)? Ezek mind más típusú, funkciójú és megjelenésű feliratok.

2023. jan. 3. 10:59
 5/7 A kérdező kommentje:
A felírat, ami az elmondott szöveget 'ismétli meg' a kép alján. A videóra én is szoktam rászerkeszteni szöveget, de az más célt szolgál.
2023. jan. 3. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy #2-es írta, ez is lehet a videóba beégetett (ha a szerkesztő programmal csinálod meg), vagy a YouTube által utólag rátett, kikapcsolható, nyelvek közt átváltható (ha a YouTube felületén a feliratoknál adod meg).

A studio.YouTube.com oldalon a Feliratok menüpontban találod a beállításait:

[link]

2023. jan. 3. 14:32
 7/7 anonim ***** válasza:

A beégetett felirat előnye, hogy akkor is látszik, ha a nézőnek eszébe sem jut külön bekapcsolni a feliratokat, vagy esetleg nem is tudja, hogy létezik ilyen lehetőség. Viszont csak egy nyelvű tud lenni, feltétlenül rajta van a videón és nem feltétlenül annyira esztétikus.

A YouTube feliratozó rendszerének előnye, hogy ki/be kapcsolható, akár több féle nyelven is tudod a videókat feliratozni, aki érti felirat nélkül is, azt nem kell mindenképp zavarnia a feliratnak. Külön előnye, hogy a YouTube keres a feliratokban is, így ha feliratozod, hogy miről szól a videó, az növeli az esélyét, hogy a YouTube találatként ajánlani fogja a videóidat, ha esélyes, hogy válasz egy keresésnél. Viszont nem mindenkinek triviális, hogy van felirat a videóhoz, sok embernek eszébe sem jut bekapcsolni még akkor sem, ha van felirat ahhoz képest meg akár nagyon sok munka is lehet a feliratozás.

2023. jan. 3. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!