NCoreon a spooky eventen hogy csináljátok azt, hogy összegyűjtök sok-sok figurát?
Hasznos egy második monitor, amin csak az adott oldal van megnyitva. Az elsődlegesn ténykedhetsz a szokásos módon, aztán ha felvillan valami, csak átkattintasz.
Mondjuk én sem szórakozom vele, mert 1000 alatti helyezésem van, így valódi előnyt nem tud nyújtani.
Írsz rá egy szkriptet/programot.
Na most ennek két "verziója" van.
Az egyik, hogy a böngészőbe épített userszkriptet írsz. Erre a célra vannak bővítmények:
Chrome/Opera: Tampermonkey
Firefox: Greasemonkey
Én ezeket ismerem. Ezekre rákeresel a böngésző bővítménykínálatai között és telepíted.
Ha megírtad a szkriptet, akkor berakod a fentebb említett bővítmények egyikébe, és megadod, hogy melyik oldalon fusson a szkript (jelen esetben ugye ncore$.cc vagy ncore$.nu). [$ jelet azért írtam, mert az oldal egyből rinyál, hogy sérthetem vele a harmadik fél szerzői jogait, ezért csak így engedte.]
A szkriptnek azt kell csinálnia pl., hogy X időközönként ellenőrzi, hogy a figura benne van -e a DOM-ban, tehát megjelent -e. Ha igen, akkor pedig tesz rá egy klikk eseményt, mintha rákattintottál volna. Gyakorlatban ebből semmi nem látszik, csak annyi, hogy ha megjelenik egy figura, akkor rögtön el is tűnik, mintha rákattintottál volna. Azt nem tudom, hogy az egér egy helyben marad -e vagy rendesen rámozog a figurára, mert ehhez a részéhez nem nagyon értek, ezért én egy másik utat választottam.
Persze, azért az adminok sem hülyék, és bevezettek pár dolgot, amivel kiszűrik a csalókat. Vannak például vannak hamis tökök, amik vizuálisan nem jelennek meg tehát láthatatlanok, de a szkript ugyan úgy ugrik rá és úgy tűnik, mintha rákattintottál volna. Ezt észreveszik és az event végén kidobnak, mert ugye ember olyanra nem tud rákattintani, ami meg sem jelent, max. csak egy program. :D
Aztán idén volt olyan tök is, amire nem lehetett rákattintani, egyszerűen nem tűnt el. Nem tudom, hogy ez bug volt -e, de lehet ez is egy módszer volt a csalók kiszűrésére... Hát röviden kb. ennyit erről módszerről. Persze, aki ért hozzá, az lehet meg tudja csinálni ezzel is úgy, hogy ne szűrjék ki (például úgy, hogy a program vizuálisan figyeli a figurát). De sajnos a webes JavaScriptes és egyéb szkriptes dolgok nekem még nem nagyon mennek.
Tekintettel arra, hogy én ehhez nem értek és szerintem nehezebb is úgy megcsinálni, hogy ne szűrjenek ki ezzel, én mást használtam.
Windows-ra vannak olyan programok (szkriptnyelvek), amikkel könnyedén lehet automatizáló szkripteket írni. És itt most nem webes szkriptről van szó. Ezek a szkriptek nem egy weboldalon futnak és módosítják annak a működését, hanem a te gépedről működnek, és ennek használatával sokkal nehezebb kiszűrni a csalókat nCore Spooky-n is. Két ilyen programot ismerek: AutoHotKey és AutoIt
Én az AutoHotKey-t használtam. Ezzel lehetőséged van bármit megoldani úgy, hogy automatikusan működjön, csak a tudásod szabhat határt szerintem... Automatikus egérkattintás, automata gépelés, egérmozgatás, hanglejátszás. Ellenőrizni tudod vele azt is, ha a képernyő egy részén például valamilyen színváltozás történt és, ha igen akkor az egér odamozog és kattint egyet (én is ilyesmivel oldottam meg). Itt be tudod állítani az egér mozgási sebességét, késleltetést tudsz neki adni, sőt még akár azt is, hogyha megtörtént a vátozás, akkor lejátszon egy zenét így, például be lehet állítani azt is, hogy zenéljen, ha a képernyőn megjelent egy figura és ha a közelben vagy, akkor hallod, ha jött egy tök. :D
És ezen kívül még nagyon sok mást meg lehet oldani ezzel a szkriptnyelvvel, hogy automatikusan csináljon valamit a gépen. Szóval egy zseniális találmány...
Az jó előny, ha korábban már foglalkoztál programozással, mert akkor nem lesz kínai ez a szkriptnyelv sem. Persze én is csak elég amatőr szinten értek ehhez, de pár tutorialvideó megnézése után gyarapodott a tudásom és sikerült összehoznom erre egy programot, annyira, hogy idén is simán bent voltam a top 10-ben úgy, hogy én egymagam program nélkül nem sok figurát szedtem össze. Elindítod és hagyod futni a gépet, a szkript pedig, ha jól csináltad végzi a dolgát.
Persze van ugye ez a google által kifejlesztett reCaptcha, ami direkt arra van kitalálva, hogy megakadályozza a gép általi cselekedeteket a weben. Ez az amikor rákattolsz egy figurára és bejön, hogy "Nem vagyok robot." Szerencsére ez nem mindegyik figuránál volt, mert akkor enyhén szólva idegesítő lett volna, így is az volt egyébként, még azoknak is akik program nékül csinálták... Idén az event végén vezették be. Én próbáltam ezt is kijátszani a szkriptemmel, de sajna nem sikerült (azért a google nem kispályás...), szóval ezt muszály kézzel bekattintani. Ha be vagy jelentkezve a google fiókodba akkor alapból csak annyi ugrik fel, hogy "Nem vagyok robot" és ha erre rákattintasz, akkor eltűnik. De ez olyan okos, hogy érzékeli, hogyha valami nem emberi tevékelység van a weben (például úgy mozog az egér, ami emberektől nem megszokott, stb.), akkor pedig felhoz például pár képet és azt mondja, hogy válasszam ki rajtuk pl az autókat, vagy bicikliket és ha megvan, akkor okézzam le. Na hát ez az a része, amire szerintem nem nagyon lehet bármilyen szkriptet írni, vagy ha igen, akkor azok az emberek, akik megcsinálják, enyhén szólva profik...
Ez volt a harmadik év, hogy valamilyen programmal csináltam, és egyszer sem zártak ki. Mondjuk idén használtam először ezt a fejlettebb, magam által összedobott szkriptes megoldást, korábban egyszerű netről letölthető egérmakrót/autoklikkert használtam: GS autoklikker. De ez ugye nem olyan hatásos ebben a helyzetben és nem tudod programozni, valamint beállítani neki bizonyos dolgokat, csak azt, hogy megadott koordinátákra bizonyos időközönként kattint, amíg le nem állítod. Tavaly ezzel nem értem el olyan jó helyezést, mint idén (top 10, biztonsági okoból persze nem mondom meg hányadik lettem... ;) ), de azért ezzel a programmal és pár windows-os, böngészős beállítás használatával is lehet ügyeskedni. Csak ugye, ha jön a "Nem vagyok robot" (Captcha), akkor ezt a módszert még könnyebben megakadályozza. Egyébként szerintem biztos, hogy aki ért rendesen pl. az AutoHotKey -hez, az meg tudja csinálni azt hogy kijátsza a Captchát úgy, hogy az ne gépnek érzékelje a programot és ne hozza fel a képkiválasztós részt, hanem csak simán bekattintsa, mintha ember ülne ott, de én még egyáltalán nem vagyok azon a szinten...
Szóval, AutoHotKey...
Ha kíváncsi vagy nézelődj és tanulgass, ha gondolod, de angol tudás ezért kell:
Engem amúgy is érdkelnek az ilyen programozásos cuccok és tanulom is őket. Ez a Spooky Dayz pedig egy plusz motivációt adott, mint egy kihívás így szívesen elbogarásztam vele...
Visszatérve amúgy a csalás dologra. Szerintem az első mondjuk 20, 30 helyen többen csalnak, mint gondolnánk. Vannak persze, akik felváltva tolják másokkal, de van aki csal. Utóbbiak közül sokat kiszűrnek, de rajtam kívül is biztos vannak még jópáran, akiket nem sikerül.
Most egyelőre ennyi. Így is jó hosszú lett, pedig minden egyes részletét le sem írtam a dolgoknak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!