Mennyibe kerül a googlenél extra tárhely vásárlása?
A Google oldalán elérhetőek az árak:
Bár szvsz. - az adatmentés 3-2-1 stratégiájából ( [link] ) kiindulva - én időnként készítenék minimum 2 darab helyi példányt (számítógépre, hordozható külső merevlemez(ek)re) az adataimról, egy pedig - külön végponttól-végpotig történő titkosítás mellett (a Mega - [link] - a Google-val ellentétben alapból biztosít ilyesmit, de megoldható a titkosítás külön is, erre vannak különböző szoftverek: [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link] ) - mehet fel a felhőbe (vagy saját magam által kezelt NAS-ra).
Mire jó a titkosítás?
Az a baj laptopomon sincs ennyi hely már
"Mire jó a titkosítás?"
A végponttól-végpontig tartó (tehát a fájl már a te gépeden titkosításra kerül, és csak a te kulcsoddal válik visszafejthetővé) titkosítás arra jó, hogy mások - például a felhőtárhely üzemeltetői, vagy a felhőtárhelyen tárolt adataidat esetlegesen illetéktelenül elérők - ne lássanak bele a személyes adataidba (a Google deklaráltan kutakodik bennük, hogy abból - elvileg - anonimizált statisztikákat készítsen a hírdetői számára).
"Az a baj laptopomon sincs ennyi hely már"
A laptop tárhelye feltehetőleg növelhető - akár cserével, akár bővítéssel (akár belsőleg, akár külső merevlemezzel).
#5: Azt te csak hiszed. Aztán majd elővesznek a "közösségi irányelvek" megsértése miatt. ;)
"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg."
#7: "bivalybsznád" vagy sem, érdekelni fogja.
Jobb esetben csak áruba bocsájt, rosszabb esetben meg megbélyegez, majd tílt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!