Miért nincs internet az új routerrel?
Egy router beállítása sosem jelentett gondot, jó párat csináltam már, de ez kifogott rajtam.
Lett egy új routerünk, egy TP-Link C5 AC1200. Szokás szerint belépek, végigvisz az alap beállításokon (3-4 lépés, mi legyen a név, jelszó stb.), aztán azt írja, hogy "disconnected", meg IP-címtől megkezdve minden 0.0.0.0, szóval nem oszt ki a modem IP-t, hiába dinamikusra vettem (próbáltam már úgyis, hogy én adok meg, PPPoE-t, mindent, akkor sincs internet).
Próbáltam másolni a laptop MAC-címét, a Google nyilvános DNS-ét használni (8.8.8.8 és 8.8.4.4), de semmi.
Többszöri újraindítások, áramtalanítások, kábelek cseréje, alapra visszaállítás megvolt.
Visszadugjuk a régi Tenda routert és bumm, van is internet...
Már nem tudom mit próbáljak még, szinte mindent csináltam...
A modemet is bedugtam simán laptopra, bár régi sz.r a laptop, nem használom, valamiért kábelen azon meg amúgy sincs internet, csak WiFin. Próbáltam ráfrissíteni a driverre, VPN, proxy kikapcsolva, mindent csináltam már, de ott meg valami rossz alapból. Ettől függetlenül megpróbáltam kezdeni vele valamit, CMD-ből megvolt már az "ipconfig /release" meg "ipconfig /renew" parancs is, meg az összes, amit ismerek kb... 😂
Nem értem... Rossz lenne a router?
2 dolgot nem próbáltam még, nem tudom lenne-e értelme. Az első, hogy amiket kioszt a Tenda routernek, ugyanazokat megadom a TP-Linknek, a másik pedig egy manuális szoftverfrissítés.
Modem: Huawei EchoLife HG8242H
Jah, és valószínűleg laptopon is ezért nem volt internet sima kábellel, mert én hülye nem jelentkeztem be PPPoE-n.
Milyen érdekes, hogy kiírom a kérdést és azután jövök rá egyből... 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!