Az email mennyire biztonságos?
Más személyek nem láthatják a benne lévő üzeneteket?
Az FBI, vagy CIA, vagy MOSAD, vagy egyéb titkosszolgálatok nem tudják megnézni a levelezéseket?
Nyilván akkor, ha nem tudja senki a jelszót, és nem tud belépni senki a gépbe.
Tehát csak az interneten keresztül.
"Az pedig,hogy a gmail engedélyezi-e, teljesen hibás megközelítés. A használt levelezőkliensnek kell támogatnia a titkosítást és aláírást -ez ma már nem egyértelmű-, nem a használt szolgáltatónak."
A Gmail konkrétan tiltotta a GPG-s leveleket az elején, éveken keresztül nem lehetett rajta keresztül ilyeneket küldeni.
Hivatalosan sosem adtak rá magyarázatot, hogy mi a problémájuk a GPG-vel. Sokszor csak azt lehetett észrevenni, hogy nem érkezik meg a levél a címzettnek, de semmilyen hibaüzenet nem volt.
De az asztali kliensek közül is volt, amelyik tiltólistás volt náluk. Az elején a Thunderbird sem ment, aztán amikor 2013 körül próbáltam, akkor már igen. Utána pedig a KMail nem ment, pedig elméletileg minden követelmény teljesített, újabban már az is megy.
21/
"A Gmail konkrétan tiltotta a GPG-s leveleket az elején, éveken keresztül nem lehetett rajta keresztül ilyeneket küldeni."
Én ugyan sose tapasztaltam ilyet, de lehetetlen is tiltani. Ha a mindig ugyanolyan fejlécet tiltják szűrik akkor azt le lehet hagyni simán a szövegből vagy akár binearisban is küldhető mint minden más file, nem megkülönböztethető bármi mástól.
Kicsit felháborítónak tartom, azt, hogy egy magánlevelezést is láthatnak a titkosszolgálat emberei!
Elég durva!
És ha Magyarországon írok dolgokat pl az oroszokról vagy az ukránokról, akkor azt megtudja nézni a "KGB" vagy az ukrán titkosszolgálat?
/23
Ismétlem: nem tiltja.
Ha Napóleon idejében tiltotta, akkor neki panaszkodj.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!