Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az email mennyire biztonságos?

Az email mennyire biztonságos?

Figyelt kérdés

Más személyek nem láthatják a benne lévő üzeneteket?

Az FBI, vagy CIA, vagy MOSAD, vagy egyéb titkosszolgálatok nem tudják megnézni a levelezéseket?

Nyilván akkor, ha nem tudja senki a jelszót, és nem tud belépni senki a gépbe.

Tehát csak az interneten keresztül.

2022. dec. 25. 17:14
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Legjobb nem is netet használni?

Postagalamb tökéletes.

2022. dec. 25. 18:01
 12/25 anonim ***** válasza:

Mindig a végpont a leg sebezhetőbb. A felhasználó miatt.

Ha a férjed elől akarod eltitkolni hagy a gyereked valódi apjának küldesz pár fotót az újszülöttről akkor lehet hogy a titok nem a titkosítás miatt fog kiderülni..

Amúgy én a gpg4win-t ajánlom.

2022. dec. 25. 18:09
 13/25 anonim ***** válasza:

A pgp-vel te is generálsz publikus és privát kulcsot és a másik fél is. Majd egymás publikus kulcsával lehet titkosítani a leveleket, amit csak a publikus kulcshoz tartozó privát kulccsal lehet visszafejteni, arra vigyázni kell. Vannak amúgy levelezők, amik ezt támogatják (pl. Thunderbird), azt nem tudom hogy a gnupgp-t közvetlenül mennyire kényelmes használni, de mivel nagy nyílt forráskódú szoftver én megbízom benne.

Vagy tudsz használni más emailt, ami beépítve tartalmaz kliens oldali titkosítást (Tutanota, de akkor a másik félnek is az kell), vagy chat szolgáltatást, ami szintént end-to-end titkosítás, pl. Session

2022. dec. 25. 18:10
 14/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Amúgy pgp, vagy gpg?

2022. dec. 25. 19:37
 15/25 A kérdező kommentje:
Én csak gmailt szeretnék használni. Nem akarom lassabban, vagy megbízhatatlanabbul megkapni a leveleket. Csak ne lássák mások, aztán ennyi.
2022. dec. 25. 19:42
 16/25 anonim ***** válasza:

Én is gmail-al használom a pgp-t. Tökéletesen biztonságos.

Titkosított levelezés: [link]

Kompatibilis a Proton mailel gmailon használva.

2022. dec. 25. 19:50
 17/25 anonim ***** válasza:

PGP volt az eredeti program neve (Pretty Good Privacy), de az kereskedelmi szoftver, és a Symantec tulajdona.

A GPG (GNU privacy guard) az eleve nyílt forráskódú, ingyenes változat neve. Az ajánlott gpg4win is ezt használja.

Nem tudom, a Gmail engedi-e a GPG-t, de ha nem, akkor nyugodtan felejtsd el. Ők beleolvasnak a leveleikbe, ez egy elég jól ismert tény.

Vannak más, teljesen jól funkcionáló levelezőszolgáltatások.

2022. dec. 25. 19:53
 18/25 Alex Fly ***** válasza:

@17: azt azért tedd hozzá (hátha valakinek nem ehyértelmű), hogy a gpg az teljesen megegyezik a pgp-vel, teljesen mindegy, melyiket használja az ember (mondjuk a nyílt forrás miatt a gpg-ben jobban bízik az ember).

Az pedig,hogy a gmail engedélyezi-e, teljesen hibás megközelítés. A használt levelezőkliensnek kell támogatnia a titkosítást és aláírást -ez ma már nem egyértelmű-, nem a használt szolgáltatónak. Ha Thunderbird-et használsz, abban használhatod a pgp-t, függetlenül a mailszolgáltatótól. Vagy akár a gpg4win csomagban is találsz levelezőklienst, ami értelemszerűen kezeli ezt...

Ha a gmailt az emberek többsegéhez hasonlóan böngészőből használod, akkor egy megfelelő pluginre van szükséged ehhez -például Chrome (vagy az erre a motorra épülő egyéb browserek) esetében ilyen a FireGP.

Mobiltelefonon pedig az egyik leginkább ajánlható a K9 mail kliens.

2022. dec. 25. 22:15
 19/25 anonim ***** válasza:

18/

A gmail is mindegy, akár céges acc ról is használható. A kliens is mindegy, akár web felületről is használható. Pc helyett telefonról is használható a gpg. Nincs korlát.

2022. dec. 25. 23:57
 20/25 A kérdező kommentje:

Nekem a gmail a legobb. Nincs baj vele, csak ne lássák a leveleket.

Bár annyira nem is lényegesek, szóval az sem baj, ha látják.

Jobb, ha nem is bajlódok ezzel. Jó így, úgyse csak az enyémet látják, és még nem volt ebből probléma, szóval jó így.

2022. dec. 26. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!