Hogyan tudom átállítani a LAN sebességet 1000-re Windows 11-ben?
Voda 500-as net, még a fehér UPC-s modemmel, de már voda szoftver fut rajta + Asus RT-AX55 router. A LAN és a wifi is az Asus routerről jön. Kb két hete kötöttünk új szerződést, mert már régi volt a csomag (150 Mbit-es net) Rendszeresen mérem a sebességet speedtest.net-en. LAN-on keresztül 90-99 Mbit között mértem eddig azt hittem a lassú csomag miatt. Telón mértem ma 200 mbit felett is. A PC-n elkezdtem böngészni a beállításokat és ezt találtam:
Vezérlőpult->Hálózati és megosztási központ->Ethernet->Itt azt írja "Sebesség: 100 Mbps"
Megnéztem az eszközkezelőben a hálózati kártya beállításainál mik a lehetőségek. A speciális fül alatt a "Sebesség és duplex" értéket 100 Mbps teljes duplex-ről átállítottam 1.0 Gbps teljes duplex-re de továbbra sem állt át a sebesség.
Hogyan tudom átállítani gigabitesre a hálózati sebességet?
Alaplap: Asus Prime Z370-P; Realtek RTL8111H gigabites LAN vezérlő van rajta. Legfrissebb Realtek driver, nem az Asus-tól hanem a Realtek-től.
A routerben nem találtam olyan beállítást ami korlátozná a LAN sebességet.
>>"Sebesség és duplex" értéket 100 Mbps teljes duplex-ről átállítottam 1.0 Gbps teljes duplex-" ez így OK. Megtettél mindent. Próbáld alap win driverrel is ki, 1.0 Gbps teljes duplexen.
>>Egy másik géppel is rámérnék...valaki ismerős egy laptoppal?
>>Szólj a Vodafonnak, hogy frissítsenek-nézzenek rá.
Az nekem már alapból gyanús, hogy át kellett állítani az eszközkezelőben.
Jó GbE driver van fent? Próbáld meg esetleg az Asustól, még ha nem is olyan friss - gyakori hogy úgy belenyúlnak, hogy nem 100%-os az eredeti működése.
Próbáltam. Ott csak a routert jelzi csatlakoztatott eszközként, a kapcsolat sebesség 1000 Mbps. Megpróbáltam azt is, hogy átdugom a kábelt közvetlenül a modembe, de nem változott semmi. 92 Mbps-et mértem Lan-on, közvetlenül utána wifin keresztül mobilon 399 Mbps volt a sebesség.
Ez az alaplapom. Akárhogy is nézem, ezen gigabites lan kell, hogy legyen. Nem tudok rájönni mi a probléma. Megint újra telepítettem a drivert és alapbeállításon hagytam mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!