Be lehet úgy lépni másik eszközről Facebook profilba és a messenger-be,hogy azt ne jelezze a rendszer ?
Csak a biztonság oldaláról kérdezve: te szeretnél értesülni arról hogy illetéktelenek, idegen helyről és eszközről hozzáférést szereztek és be is léptek a személyes profiljaidba vagy sem? Mert más sem szeretne ilyen helyzetbe kerülni fordított esetben, mikor te vagy az elkövető, ezért jeleznek a rendszerek.
A féltékenység vagy gyanú nem magyarázat.
Azt gyanítom, hogy valaki az enyémbe lépett be.
Nyoma nincsen.
Hogyan oldhatta meg az illető?
Az egy dolog, hogy esetleg tudja a jelszavam, de attól még látnom kellett volna a másik eszközről történő bejelentkezést.
Szerintem még értesíteni is szokott a Facebook. Mindenesetre kapcsold be a kétfaktoros hitelesítést ha még nem lett volna, legyen megadva másodlagos e-mail cím is.
A kétfaktoros azért kell, mert ha meg is szerzik a jelszavadat és e-mail címet, akkor is a telefonodra jön egy jóváhagyó üzenet vagy SMS, amivel csak az lép be aki megkapja ezt a jelzést. A másodlagos e-mail azért jó ha van, mert ha mégis hozzáférnek a fiókhoz és átírják a belépési adatokat, a második fiókra kérve még helyre tudod állítani. Ehhez persze az is kell, hogy sehol ne használd egynél többször ugyanazt a jelszót, és az e-mail fiókok a lehető legjobban védettek legyenek (szintén két faktor, másodlagos e-mail, titkos kérdés, bármi amit csak lehet).
Lehet, hogy csak félreértés vagy téves a gyanú, mindenesetre itt lehet látni az utolsó belépéseket, és ez a lista nem törölhető, hogy elrejtse a nyomát valaki:
A helyzetjelzés csak becslés, az több tíz kilométert is tévedhet, valamint a mobilnet használata befolyásolhatja. Lehet te voltál, de idegennek tűnik.
Köszi a tippet!
Egyébként olyan derült ki, ami máshonnan nem származhatott ( nem megcsalás...) , viszont nem írta ki, hogy idegen eszközről történt volna a belépés.
Az enyémről sem tudott belépni, mert messze voltunk egymástól és mindig magamnál tartottam a telefont.
Szóval ben értem.....
"Az egy dolog, hogy esetleg tudja a jelszavam, de attól még látnom kellett volna a másik eszközről történő bejelentkezést."
Ez nem igaz. Facebook verziótól (ugyanis jelenleg is több, eltérő verzió fut a szervereken) és beállításoktól függően jelezheti is, meg nem is, ha máshonnan lépnek be a fiókodba.
Egyes verziók Messenger üzenetet küldenek, más verziók értesítést, és van, hogy semmit sem küld. Szerintem egyébként több egyéb paramétertől is függ, pl. hogy a belépett személy IP cím alapján mennyire van távol vagy közel ahhoz a helyhez, ahonnan te be szoktál lépni.
Huh, akkor lehet, hogy olyan típusú alkalmazásom van...
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!