Létezik 2 antennás wifi 6 router?
Tudna valaki küldeni egy linket?
WiFi 6 kártya van 2 antennás. Ax3000
"xiaomi ax3600-as routerrel csak 1,4 gbps-t produkál."
Wifi esetén az adatátviteli sebesség - optimális esetben - kb. az adatráta fele (mivel egy csatornán osztozik a bázisállomás és a kliensek, ütközéselkerülő technológiát kell alkalmazni, ami elzabrálja az effektív sebességet).
Tehát ha van egy AX3600-as routered - ahol az adatráta max 3600 Mbps - és egy AX3000-es kliensed - ahol az adatráta max 3000 Mbps - ott a gyengébb kliens miatt maximum 3000 Mbps-os adatráta érvényesül, így a maximális aggregált adatátviteli sebesség optimális esetben kb. 1500 Mbps.
"De igen, mert a 4 antennás az 2-szer gyorsabb mint a 2. A mimo miatt."
Maga a router lehet, hogy tudná az 3600 Mbps-os adatrátát, de a kliens csak 3000 Mbps-os, ezért a router a klienssel 3000 Mbps-os adatrátával fog kommunikálni.
"kb. az adatráta fele"
én úgy tudom hogy az csak akkor, ha mindkét irányba megy adat egyszerre, mivel half-duplex. vagy nem arra gondolsz?
"én úgy tudom hogy az csak akkor, ha mindkét irányba megy adat egyszerre"
Minden esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!