Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebookon a Reels/Rövid...

Facebookon a Reels/Rövid videók miért tűnnek el, ha hazaérek Magyarországra?

Figyelt kérdés

Utóbbi hetekben munka ügyben több országban is jártam, köztük Hollandia, Norvégia, Anglia. Észrevettem, hogy amíg kint vagyok külföldön, a Facebookon megjelentek ezek a Reels nevű, Tik-Tok szerű kis rövid videók és teljesen rákaptam a nézegetésükre.

Viszont amint hazaérek Magyarországra eltűnnek, mind az androidos FB alkalmazásból, mind a gépen, böngészőből megnyitott FB esetén is és sehol sem találom őket. Aztán ha újra külföldre érek, akkor megjelennek.

Miért tiltja le ezeket a FB otthon? Otthon illegális lenne ilyeneket publikálni? Dehát akkor a Tik-tokot miért engedik? Mo-n mindenki másnál ugyanígy le vannak tiltva, nem elérhetők senkinek sem otthon?

És van esetleg erre valami trükk, hogy otthon is tudjam nézegetni őket? VPN-en keresztül facebookozva működne? Vagy a GPS pozíció alapján tiltja le őket Mo. területére érve?

2022. dec. 14. 20:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Miért tiltja le ezeket a FB otthon?

Gondolom nem egyszerre zúdítja rá mindenkire és szakaszosan engedélyezik országokban

Otthon illegális lenne ilyeneket publikálni?

Fenéket

Dehát akkor a Tik-tokot miért engedik?

Lsd fent

Mo-n mindenki másnál ugyanígy le vannak tiltva, nem elérhetők senkinek sem otthon?

Igen

És van esetleg erre valami trükk, hogy otthon is tudjam nézegetni őket?

Igen

VPN-en keresztül facebookozva működne?

Pontosan

Vagy a GPS pozíció alapján tiltja le őket Mo. területére érve?

Nem, hanem IP cím alapján, VPN kell neked ha ennyire hiányzik ez a bugyuta "feature"

2022. dec. 14. 21:24
 2/2 A kérdező kommentje:

#1-es:

Közben rájöttem, hogy ez a GPS pozíciómtól függ, nem pedig az IP címtől! Kint ugyanis magyar mobilnet roamingot használtam, magyar telekomos IP címet kaptam, minden oldal úgy látta IP alapján, hogy Mo-n vagyok! A Facebook pedig mégis bekapcsolta a Reels videókat, ahogy elhasztam Mo-t. Szóval csak a GPS-től függhet.

Viszont találtam egy kiskaput. Úgy tűnik, hogy nem is kapcsolják ki Mo-n ezt a funkciót, csak alapból nem mutat hozzá elérést.

Én amíg külföldön voltam, megosztással elküldtem az egyik Reels videót egy Messenger csoportba. Miután hazaértem, Reels videók eltüntek, sehogy nem érhetőek el. Viszomt a Messenger csoportból továbbra is meg tudtam nyitni az oda általam beküldött Reels videót és onnan teljes funkcionalitással működik most már itthonról is, lehet kommentelni, olvasni kommenteket, és felfelé húzva jönnek egymás után a random Reels videók. Ugyanúgy, mintha még külföldön lennék.

Így tehát a probléma megoldódott.

2022. dec. 25. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!