Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Feltölthetem Youtube-ra a...

Feltölthetem Youtube-ra a videót, ami alatt egy együttes zenéje van?

Figyelt kérdés
Van egy videóm, amit fel szeretnék tenni, de egy Guns n' Roses zene van alatta, fel tehetem így is? Nem lesz valami? Köszönöm.

2022. dec. 10. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Nem...
2022. dec. 10. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:
18%
Nem, mert jogvédett tartalom.
2022. dec. 10. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Feltöltheted, de le fogják törölni, mert jogvédett zene van benne.
2022. dec. 10. 21:55
 4/8 anonim ***** válasza:
63%

Feltöltés után a következő lehetőségek egyike fog előfordulni:

-Semmilyen következmény nem lesz, a jogvédett tartalom ellenére (ez a legvalószínűtlenebb

-Szerzői jogi követelést kapsz, ami nem jár egyéb következménnyel, minthogy a videó nem lesz jogosult bevételre, de hirdetések jelennek meg alatta

-Szerzői jogi követelést kapsz, melyben értesítenek az előző pontban említettekről, továbbá bizonyos régiókban, vagy országokban le lesz tiltva a videó.

-Szerzői jogi követelést kapsz, melyben kérik, hogy vagy töröld a videót, vagy némítsd el a hangot (erre a YouTube ad lehetőséget automatikusan) vagy válassz egy nem jogvédett zenét (erre is ad lehetőséget a YouTube)

-Legsúlyosabb eset, amikor törlik a videót és kapsz egy komoly figyelmeztetést, amiből ha hármat összeszedsz, akkor a csatornádat is törlik (Ez sem valószínű, de ezt már nagyon komolyan kell venni)

2022. dec. 10. 23:09
 5/8 anonim ***** válasza:
36%

Na akkor tegyük tisztába, mert itt aztán megint baj van a fejekben.

Bármilyen jogvédett tartalmat felhasználhatsz a videóidban, egészen addig még a csatornád nem jogosult pénzbevételre.

Mit is jelent ez?

Csinálsz haveroknak fun videót highlights tartalommal, alá raksz valami zenét és feltöltöd. Utána az fog történni, hogy kapsz egy értesítést miszerint szerzői jogkövetelést róttak a videódra.

Ez pedig azt jelenti, hogy a youtube által minden videó elejére kötelezően elhelyezett reklámbevételt a Guns n' Roses kiadója fogja kapni.

Tehát összefoglalva: ha a csatornád csak egy mezei youtube csatorna amin nincs vagy csak pár feliratkozó van, nem felel meg a partner program követelményeinek ezáltal bevételszerzésre sem jogosult, akkor olyan jogvédett tartalmat töltesz fel amit csak akarsz.

Mert az fog történni amit fentebb írtam.

Ha viszont a jövőben szeretnél tartalomgyártó lenni, és részt venni a partnerprogramban, akkor ezeket a jogvédett tartalmakat el kell távolítanod a csatornádról.

Különben nem leszel jogosult a bevételszerzésre.

Ezt egyébként pár éve vezette be a youtube, mert naponta több millió videót töltenek fel, és ez volt a legegyszerűbb módja a szerzői jogi követelések mizériák rendezésére.

(egy ex youtube tartalomgyártó aki jogosult (volt) a bevételszerzésre)

2022. dec. 10. 23:56
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

"akkor olyan jogvédett tartalmat töltesz fel amit csak akarsz."

Ez így ebben a formában nem igaz. Zenénél valóban nem történik semmi egészen addig még nincs bevétel, de filmeknél-sorozatoknál más a helyzet. Ott a csatornát is törölhetik. Illetve filmeknél nincs is semmilyen tolerancia ha jól tudom.

2022. dec. 11. 01:17
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

#6 igen, a filmekkel kapcsolatban igazad van.

Csak ugye a kérdésben a zenéről volt szó, így én végig a szerző jogvédett tartalomról, mint zenéről írtam.

Filmeknél, meg sorozatoknál tényleg törölhetik a csatornát is. Plusz a kivágott fél-egy perces film részletekkel is vigyázni kell, mert sok kiadó még azt sem engedélyezi a videókban.

Tehát a "bármilyen jogvédett tartalom" úgy helyes, hogy csak a zenére vonatkozik.

2022. dec. 11. 01:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2022. dec. 11. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!