Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Jófogás oldalon adathalászok...

A Jófogás oldalon adathalászok vagy szpemmerek lehetnek az ilyenek?

Figyelt kérdés

privát üzenetben az e-mail címemet kérik, hogy meg tudják rendelni a terméket házhozszállítással, de én nem emlékszem ilyenre, hogy mikor rendeltem bármikor nekem az eladó e-mail címét bárhova be kellett volna írnom

valamint akik külföldi telefonszámról elkezdenek whatsappon tört magyarsággal (google fordítóval) kérdésekkel bombázni a termékről és ha megirom hogy már eladtam is folytatják a kérdéseiket

2022. nov. 18. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
A következő a bankkártya száma lesz, hogy kifizesd a szállítást. Ne adj meg nekik semmit!
2022. nov. 18. 18:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus, mondhatni elkerülhetetlen az ilyen csalási próbálkozás, amivel megpróbálják elérni, hogy te előre fizess valamilyen szolgáltatási (tranzakciós, szállítási) díjat, és utána már el is tűntek. Van, hogy nem is nyíltan a bankkártya adatra mennek, mert azért arra sokan odafigyelnek már, hanem csak pár ezer forintos utalásokkal húznak le, de mivel akkora mennyiségben végzik a csalást, hogy a több ezer átvert emberből így is sok pénzt beszednek és megtérül a dolog. Ezért is próbálkoznak minden hirdetőnél és ameddig csak esélyt látnak arra, hogy horogra akad valaki.
2022. nov. 18. 19:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Sok ilyen próbálkozás van a Jófogáson és a Marketplace-en is. Amikor a vevő akar futárt küldeni, az mindig legyen gyanús, ez a módszerük. Írd ki a hirdetésbe, hogy átvétel személyesen vagy FoxPost/Posta/Paketa/stb. és akkor tudsz rá hivatkozni.

Ha pedig nem szeretnél folyton a csalóktól rettegni, akkor ajánlom inkább a Vaterát.

2022. nov. 23. 15:14
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 küldhet futárt a vevő a csomagért, de akkor azt intézze és fizesse ő (közvetve úgyis ő fizeti akkor is ha az eladó hívja a futárt). A vevő által intézett futár jöjjön el a csomagért és én átadom neki, de ennél többet nem szabad tökölni vele, ha azt akarja hogy te fizesd az 100% hogy csalás, ugyanis tud úgy futárt küldeni a címedre hogy elintézte és kifizette.
2022. nov. 23. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!