Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit szeret a fiatalság ezeken...

Mit szeret a fiatalság ezeken a siteokon?

Figyelt kérdés
Nem vagyok öreg 22 vagyok, szóval beleszülettem. Régebben volt az askfm, tubmlr vagy mi. Manapság tiksztoksz, instagram, snapchat stb stb. Én facebookot is csak azért használok mert könnyebb gépen mit telefonon írni. Ezek a közösségi siteok csak arra jók hogy a kisfiúk/kislányok egoját boostolják azzal hogy nyalják a picsájukat hogy "jajj de jól nézzel ki" stb stb, egyébként túl sok értelme nincs szerintem.
2022. nov. 14. 11:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad a választ. Van egy személyiségfejlődési szakasz, ahol nagyon fontos a közösség elismerése és visszajelzése, és erre az effektre erősítenek rá az oldalak lehetőségei, amik statisztikai adatként visszaadják az interakciók mennyiségét, ez pedig mérceként szolgál. Jobb esetben kinövöd, rosszabb esetben a számok rabja maradsz és elkezd torzulni a személyiséged.
2022. nov. 14. 12:11
 2/10 anonim válasza:

Csak a magam nevében tudok beszélni, de én például elég értelmes dolgokra használom ezeket az appokat. Facebookon például azt követem hogy az ismerőseim/barátaim mit csinálnak. Néha ha hoznak le érdekes cikkeket a hírportálok akkor azokat szoktam elolvasni, illetve elég sok csoportban benne is vagyok, ahol például recepteket osztanak meg az emberek, könyv & sorozatajánlós csoportok és rengeteg mémes oldal. Imádom őket. :) Ha találok valami vicceset azt mindig elküldöm valakinek aztán nevetünk rajta egy jót.

Instagrammon az ismerősökön/barátokon kívül csak olyan oldalakat követek amiknek a tartalmát hasznosnak vagy érdekesnek találom. Például engem kifejezetten érdekel a bőrápolás, ezért rengeteg ezzel a témával kapcsolatos oldalt követtem be. így például nem kell órákat töltenem azzal hogy utánanézek hogy ez meg az az összetevő mit tud hanem ott van helyben, maximum kicsit lentebb kell tekerni a feedben. A snapchatet már nem igazán használom, csak a közelebbi embereknek szoktam megnyitni azt amit küldenek, meguntam :(.

Tiksztoksz :') hát ez nagyon jó! Szóval azt sem használom annyira, napi egyszer- kétszer átpörgetem mi van de amúgy ez a legszarabb az összes közül szerintem, annyi szenny van ott hogy kifolyik a szemem néha, de amúgy hatalmasakat lehet röhögni. A nap végén agyzsibbasztásra tökéletes! Plusz itt is lehet az ismerőseidnek ezeket a szarokat küldözgetni és idegesíteni vele őket. :D Egyik kedvenc elfoglaltságom!

Szóval a lényeg hogy aki akarja az értelmesebb dolgokra is tudja használni ezeket a siteokat, aki meg nem az így járt! Szerintem ezt mindenki magának alakítja :) Ha valaki jól érzi magát úgy hogy rázza a picsáját, meztelenkedik vagy undorító tartalmakat oszt meg tegye felőlem, ha neki ez hozza a boldogságot az életébe! Ha pedig idegesíti az embert valami akkor mindenhol van tiltás/törlés funkció!

2022. nov. 14. 12:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Az volt számomra a poén amikor lehozták a hírek hogy tiksztokszon valami kivégzést osztottak meg, abban a tévhitben éltek egyesek hogy ez játszótér kisgyerekeknek, holott nem. Számomra ami a legszánalmasabb az az onlyfansen nyálcsorgató férfiak, némelyik olyan szélsőséges, annyi pénzt elszórnak ezekre a nőkre hogy bérelhetnének egy hús-vér prostituáltat. Nekem egyik barátom küldi ezeket a tiksztoksz mocskokat holott mondtam neki hogy ne tegye. A youtube színvonala is úgy megzuhant.. alig van már érdekes tartalom, csak a pióca ranter brigád meg az influenzások hülyeségei..
2022. nov. 14. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Millió tartalom van Youtube-on, ne a trending listát vedd alapul. Ha keresel és feliratkozol neked (és nem a tömegnek) értelmes-hasznos-minőségi egyéb tartalmakra, akkor mindig lesz mit nézni.
2022. nov. 14. 12:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Jah, általában gv coopert és társait nézem, meg egy két ezekhez hasonló csatornát angolul.
2022. nov. 14. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Az az egy igaz, hogy az agyműködésnek nem tesznek jót ezek a tartalmak, gondolok itt tiktok -ra és YT Shorts -ra, de ezek a random hírportálok sem általában. Magamon azt vettem észre, ha úgy indítom a napot, hogy ezeket nézem egy bizonyos ideig, vagy egy bizonyos mennyiségben, akkor utána szó szerint nehezebben tudok a programozásra koncentrálni, meg mintha betegebbnek is érezném magam. Egyszerűen mentálisan annyira túlterheli az agyat, hogy te bár utólag tudatosan nem érzed, de az agyadnak sokkal több mindent kell rendszereznie, szelektálnia már a nap vége előtt is. Szóval ha produktív akarsz lenni, akkor ezeket hanyagolni kell, vagy minimálisra redukálni.
2022. nov. 14. 13:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Ahh én nem tudom rávenni magma jó ideje semmi produktívra, csak a gameles köt le.
2022. nov. 14. 13:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Pontosan ez a baj, mert a gamelés hozza azt a dopamin túltengést, mint ezek a gyors videók. Meg kell tanulni valahogy lelassulni, és visszafogni ezeket.
2022. nov. 14. 13:57
 9/10 anonim ***** válasza:

"A youtube színvonala is úgy megzuhant.. alig van már érdekes tartalom"

Akkor nem jó csatornákat nézel. Rengeteg tudományos, ismeretterjesztő, DIY-tanulós csatorna van remek tartalommal.

2022. nov. 14. 15:19
 10/10 A kérdező kommentje:
9.Általában horror, vagy ilyen valóságban történt sötét dolgokkal foglalkozó csatornákat nézek, mint a külföldi plauged moth és társai, engem ez köt le a legjobban.
2022. nov. 14. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!