Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Diginél lehet saját routert...

Diginél lehet saját routert használni?

Figyelt kérdés
Kaptam tőlük egyet de az nem jó. Azt kicserélhetem egy másikra?
2022. nov. 5. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:

"Kaptam tőlük egyet"

Milyet kaptál?

Annak gyártója, típusa?

"de az nem jó"

Mi a hibajelenség?

"Azt kicserélhetem egy másikra?"

Ha modemmel egybeépített (vagyis kábeltelevíziós vagy optikai hálózatra csatlakozik), akkor nem, mivel a szolgáltató a saját hálózatára csak a saját eszközeit engedi fel (teljesen jogosan, hisz egy bármilyen felhasználó által felcsatlakoztatott, ellenőrizetlen eszköz a hálózatukban kárt okozhat, és az többeket - más előfizetőket - is érinthet).

Ha csak annyi a gond, hogy kevés a rendelkezésre álló kábeles port, vagy kicsi a szolgáltatótól származó eszköz vezetéknélküli hatósugara, egy switch-el (kábeles esetben), egy elérési ponttal (vezetéknélküli esetben), egy switché/elérési ponttá lefokozott routerrel (mind a két esetben) kibővítheted a szolgáltató eszköze által biztosított hálózatot.

Ha más jellegű gond van (például nem kapod meg a garantált sebességet, szakadozik a kapcsolat), akkor meg fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és elmondani, mi a bajod.

2022. nov. 5. 15:09
 2/5 anonim ***** válasza:

A digi legtöbb helyen már nem használ routert, hanem egy "ONT" nevű eszközt adnak. Le kellett volna írni hogy mi az a "nem jó"

Ha az a baj hogy rossz a wifi, akkor simán lehet utána kötni még egy routert ami wifi-t sugároz, át tudják állítani egy úgymond bride módba is, hogy a hálózatot a te routered kezelje, az övék csak "a netet és a tv-t fogja". Ezt a weboldalukon meg lehet csinálni, de ha nem értesz hozzá inkább keress valakit aki igen.

Ha mással is van gond, lehet kérni cserét, de lehet kifizettetik veled.

Nekem hoztak egy valami spanyol vagy tudja a fene milyen márkájú fiberló**** nevű-t ami nagyon rossz volt, az egász kütyü hibás volt. Én eléggé értek hozzá, megbeszéltük a szerelővel aki kijött és kiszállási díj ellenében cserélték egy türhető huawei-re.

2022. nov. 5. 15:29
 3/5 A kérdező kommentje:
az a baj hogy a routeren kevés a switch és sim-et kéne bele tenni ha elmenne a net de ezen a digi által adott routeren nincs sim foglalat
2022. nov. 5. 15:48
 4/5 anonim ***** válasza:
#3: Oké, akkor ez esetben kell egy olyan router, amin van (már ha a Digi által adott eszközön nincs/nem támogat ilyesmit) USB csatlakozó (amibe belecsatlakoztathatsz egy USB-s 4G/5G modemet) vagy SIM-aljzat (az előbbi az elterjedtebb), és a szolgáltató eszközét a #2-es hozzászóló által emlegetett "bridge módba" rakva az általad vett router fog csatlakozni a WAN portján keresztül a szolgáltató eszközén át az Internetre.
2022. nov. 5. 16:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem, de a szolgáltató eszköze után tudod csatlakoztatni a saját routerdet
2022. nov. 7. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!