Szolgáltatók összehasonlítása?
Adott a lehetőség, hogy két szolgáltatót összehasonlítsak egy helyen és válasszak közülük, de csak egyetlen nap áll rá rendelkezésemre.
Ti milyen adatokat tesztelnétek?
Én ezekre gondoltam:
- speedtest.net sebességteszt (csak belföldre -> hozza-e a kínált sávszélességet)
- dslreport.com (értékelések)
- pingek, traceroute-ok népszerűbb oldalakra (mik legyenek? google, index, origo, bix, ezekre gondoltam első körben, de kellene valami nemzetközi is, európába és amerikába is minimum 1-2, keleti országok nem érdekesek)
Ezen kívül valami plusz teszt még, amit érdemes lehet rögzíteni?
- ár (havidíj)
- elérhető-e a lakhelyemen vagy sem
- kínált (ígért) sebesség
- havilimit
speedtest.net sebességteszt (csak belföldre -> hozza-e a kínált sávszélességet) - EZ OK, SZINTE EVIDENS
- dslreport.com (értékelések) - ???
- pingek, traceroute-ok népszerűbb oldalakra (mik legyenek? google, index, origo, bix, ezekre gondoltam első körben, de kellene valami nemzetközi is, európába és amerikába is minimum 1-2, keleti országok nem érdekesek) - ???
Inkább kérdezd meg, írd le melyik két szolgáltató és milyen technológia. Ez megadja a főbb technikai paramétereket. Speedtest-el mérsz egy sebességet ha akarsz, de sok esetben fölösleges. Van egy díjcsomagban, ászf-ben meghatározott sebesség, az esetek döntő többségében ezt kapot, ha nem szólni kell az üfsz-nek és kijavítják ami nem jó.
Hogy hasonlítasz össze 5 szolgáltatót méréssel?
Mindegyikre előfizetsz?
Arra is amelyik nincs jelen a városban..?
dslreport - Értékeli a szolgáltatás minőségét, ezen kívül mutatja a bufferbloatot.
pingek, traceroute-ok - Érdekességképpen gondoltam csak, de szerintem az sokat elmond egy infrastuktúráról, ha valaki 10-12 helyett csak 6-8 ugrásból megold egy nemzetközi route-ot.
"Inkább kérdezd meg, írd le melyik két szolgáltató és milyen technológia. Ez megadja a főbb technikai paramétereket."
OK. Vodafone és Telekom. Coax és optika. Ennyi információ alapján milyen technikai paramétert tudsz megmondani? Mert én ez alapján nem tudom mérések nélkül megmondani, hogy melyiknek jobb a szolgáltatási minősége.
Van a zöldség piacon két árus. Mindkettő magyar görögdinnyét árul. Mindkettő egyforma súlyú, egyforma kinézetű, egyforma kongású, egyforma árú.
Mit mérsz még rajta hogy eldöntsd melyiket vedd?
Vagy döntési dilemmában kifagysz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!