Hogyan lehetne ezt megcsinálni az ip-mmel?
Az lenne, hogy van az ip-m ami itthon van nekem ugye a netemmel ami UPC.
viszont, én szeretném az ip-met használni máshonnan. érthetőbben én vagyok az A ponton otthon és én B ponton vagyok de az messze van az A ponttól és nem tudok csatlakozni az internetre. Hogy lehetne megoldani hogy messzebről hozzáférjek az ip-hez.
Az "A" ponton egy számítógépre (vagy NAS-ra, vagy ha a routered támogatja, akkor arra) feltelepítesz egy VPN-szervert (ilyen például az OpenVPN vagy a Wireguard, de egy szimpla SSH-szerverrel is ki tudsz alakítani alagutat, vagy a Windows 10-ben is van beépített VPN-szerver: [link] ), azt átengeded a routereden, majd a "B" ponton a VPN-szerverhez való VPN-klienssel felcsatlakozol az előbb említett VPN-szerverre az "A" pont publikus, az Internet irányából látható IP-címét és a szerver felhasználónevét+jelszavát használva.
Mivel az előbb említett publikus, az Internet irányából látható IP-cím lakossági Internet-előfizetéseknél változik, ajánlatos valamilyen DDNS-szolgáltatást - ilyen például a no-ip.com - használni, így egy fix hosztnévre tudsz csatlakozni, nem kell a változó IP-címet megjegyezni.
Van két alapvető dolog amit nem lehet megkerülni, mert az internet nem a semmiből van:
- internetelérés ott van, ahol ki van építve a hálózat és van vezeték nélküli térerő vagy vezetékes kapcsolat
- netre akkor tudsz kapcsolódni, ha arra van jogosultságod (pl. privát vezeték nélküli hálózat esetén kapsz kódot, vagy van publikus hálózat)
Ha a kérdésed olyan esetről szól amiben a fenti két dolog nem teljesül - azaz nem tudsz netre kapcsolódni mert az fizikailag nem létezik a tartózkodási helyeden (még csak mobilnetes adótorony formájában sem, feltéve ha van ilyen előfizetésed) -, akkor semmilyen gépet sem érhetsz el ami a neten van. Ha nem erről van szó, akkor a #6-os válaszban van egy megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!