Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehetne ezt megcsinálni...

Hogyan lehetne ezt megcsinálni az ip-mmel?

Figyelt kérdés

Az lenne, hogy van az ip-m ami itthon van nekem ugye a netemmel ami UPC.

viszont, én szeretném az ip-met használni máshonnan. érthetőbben én vagyok az A ponton otthon és én B ponton vagyok de az messze van az A ponttól és nem tudok csatlakozni az internetre. Hogy lehetne megoldani hogy messzebről hozzáférjek az ip-hez.

2022. okt. 8. 16:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Furfangos egy kérdés! Hogy lehetsz egyszerre két helyen egy időben? Időugrás?
2022. okt. 8. 16:33
 2/10 A kérdező kommentje:
nem akarok két időben ugyan ott lenni...
2022. okt. 8. 16:34
 3/10 A kérdező kommentje:
egyszer akarok b ponton lenni ugy hogy a pont ip.jét használom
2022. okt. 8. 16:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Szóval B pontban vagy és onnan nem tudod elérni az internetet de mégis elakarod érni B-ből az interneten keresztűl az A pontot?
2022. okt. 8. 16:36
 5/10 A kérdező kommentje:
pontosan!
2022. okt. 8. 16:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az "A" ponton egy számítógépre (vagy NAS-ra, vagy ha a routered támogatja, akkor arra) feltelepítesz egy VPN-szervert (ilyen például az OpenVPN vagy a Wireguard, de egy szimpla SSH-szerverrel is ki tudsz alakítani alagutat, vagy a Windows 10-ben is van beépített VPN-szerver: [link] ), azt átengeded a routereden, majd a "B" ponton a VPN-szerverhez való VPN-klienssel felcsatlakozol az előbb említett VPN-szerverre az "A" pont publikus, az Internet irányából látható IP-címét és a szerver felhasználónevét+jelszavát használva.

Mivel az előbb említett publikus, az Internet irányából látható IP-cím lakossági Internet-előfizetéseknél változik, ajánlatos valamilyen DDNS-szolgáltatást - ilyen például a no-ip.com - használni, így egy fix hosztnévre tudsz csatlakozni, nem kell a változó IP-címet megjegyezni.

2022. okt. 8. 16:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A #6-hoz kiegészítés, de ha a "B" ponton nincs Internet-elérésed (mobilneten sem?), akkor kell oda Internetet csinálni. Milyen távolságra van a két pont egymástól? Rá tudsz látni az "A" pont tetejéről a "B" pontba (illetve vica-versa: a "B" pont tetejéről az "A" pontba) - nincs köztük terepakadály (épület, fa)?
2022. okt. 8. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Van két alapvető dolog amit nem lehet megkerülni, mert az internet nem a semmiből van:

- internetelérés ott van, ahol ki van építve a hálózat és van vezeték nélküli térerő vagy vezetékes kapcsolat

- netre akkor tudsz kapcsolódni, ha arra van jogosultságod (pl. privát vezeték nélküli hálózat esetén kapsz kódot, vagy van publikus hálózat)

Ha a kérdésed olyan esetről szól amiben a fenti két dolog nem teljesül - azaz nem tudsz netre kapcsolódni mert az fizikailag nem létezik a tartózkodási helyeden (még csak mobilnetes adótorony formájában sem, feltéve ha van ilyen előfizetésed) -, akkor semmilyen gépet sem érhetsz el ami a neten van. Ha nem erről van szó, akkor a #6-os válaszban van egy megoldás.

2022. okt. 8. 16:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kell VPN sem, egy sima proxy szerver is elég. Csak ugye ahhoz is kell valamilyen eszköz, amin futtatod, egy Linuxos gép, OpenWRT-s router vagy ilyesmi.
2022. okt. 8. 18:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! #6os válaszoló eseteleg tudnál küldeni egy vidót vagy bármilyen tutoriált mivel ebben laikus vagyok :)
2022. okt. 8. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!