A magyar internet szolgáltatások mennyire számítanak jónak világ viszonylatban?
"Van a Telekomnak 2000/1000-es csomagja is."
Persze már ahol elérhető, ugyanis ahhoz üvegszálas optikai internet kell, az meg egy csomó helyen még nem elérhető az országban, pl. nálunk sem.. Így marad az elavult rézkábeles megoldás, ami már úgy 20 éve is elavultnak számított, de a Tékomtól azaz régi nevén a Matáv kábeltől mégis mit várhatunk..
Már akkor is egy tróger cég voltak amikor még matáv kábel néven működtek. Végül is ugyanaz a cég, csak megváltoztatták a nevüket..
"80GB 300Mbit/s letöltéssel pontosan 36,4 perc alatt jön le.
Szóval tényleg trollkodsz."
Ez nem trollkodás hanem az igazság. Plusz még letölt mellé úgy + 50Gb frissítést mert kijött a Day 1 patch és anélkül ugye el se nagyon indul a játék, + DLC-k és úgy már simán megvan az 1 óra is legalább + akkor még fel is kell neki telepíteni a játékot, ami szintén nem kis idő még a Series X-en SSD-vel sem annyira röpke idő.
Itt nem arról van szó, hogy minden azonnal kell, hanem ha kifizetsz egy valag pénzt Xbox-ra, PS5-ra, a játékokra meg egyéb szolgáltatásokra, akkor érthető ha szeretnéd is kiélvezni, de ez úgy nem igazán megy, ha órákat vársz egy letöltésre.
Tehát akkor te nem rézzel kábelezted be a lakásodat? Érdekes, viszonylag kevés ember otthonában szoktam optikai hálózatot látni, de majd szólók a villanyszerelőnek, hogy ne CAT6/7 kábellel dolgozzon, mert az állítólag elavult.
Egyébként a telefonkábeles DSL technika számít avíttnak, de 300-as neted azon biztos nincs, hanem valószínűleg koaxról van szó, ami viszont egyáltalán nem az.
Leírom még egyszer: 80GB 300Mbit/s letöltéssel pontosan 36,4 perc alatt jön le.
Ha neked ehhez órák kellenek, akkor:
1. Nincs meg a sávszélességed. Eddig se egy speed tesztet, se egy szót nem láttunk arról mennyi a mért sávszélességed.
2. a szerverek nem tudnak kiszolgálni. Steam-en én is tudnék szedni 100MB/s-el, de a legtöbb játék a gyenge kiszolgálás miatt jó ha jön 20-30MB/s-el.
Ez meg nyilván nem a szolgáltató hibája.
Megjegyzem mindenhez is elég 100Mbit/s, streaming, játék, neztezés, online streaming stb.
Netflixhez is 50Mbit/s
Majd ha mutatsz egy speed tesztes megosztást akkor folytathatjuk, addig pedig tárgytalan az egész.
"valószínűleg koaxról van szó, ami viszont egyáltalán nem az."
Igen, a koaxra gondoltam, de tudtommal annak egy réz drót van a közepében, de javíts ki ha tévedek és nem értem miért ne számítana az elavultnak, mivel már a 90-es években is azon szórta a Matáv az analóg kábel tévé adást, szóval tekintve, hogy az eltelt 20-30 év alatt szinte semmi fejlődésen nem esett át ez a technológia, így szerintem nevezhető elavultnak ez is.. A DSL az valóban mindennek a legalja, abban egyet értek.
"Megjegyzem mindenhez is elég 100Mbit/s, streaming, játék, neztezés, online streaming stb.
Netflixhez is 50Mbit/s"
Hát, ezzel sokan vitába szállnának veled. Ráadásul ha ez igaz lenne, akkor a gigabites netnek nem is volna értelme.. 😂
Amúgy nem tudom ezeket az állításokat mint felhasználó írtad vagy mint szolgáltató? Én mint egy felhasználó írtam le a tapasztalataimat. Mellesleg 20 éve foglalkozom informatikával és nem hiszem, hogy bármilyen Speedtest képeket kellene itt megosztanom. Megvan a tényleges 300/20-as sebesség. Nem azzal van a gond. Hanem az a gond, hogy hazai hiéna cégek 30 éves technológiát árulnak a magyaroknak olyan árakon, amiért illene a lehető legfrissebb technológiát nyújtani, de ahhoz ugye beruházások, fejlesztések, stb kellenének, ami meg sok pénzbe kerül és úgy nem tudnának annyi profitot lenyúlni év végén. De nyilván ez csak ennél rosszabb lesz, így valóban kár is ezen agyalni.
Amúgy vicc az egész, pár éve mikor bekötötték irtó lassú volt a sebesség. Kint járt többször is a szerelőjük, de semmi hibát nem talált... Ezután egy bennfentes haveromtól kértem segítséget, aki kinyomozta, hogy a szakaszon bent hagytak egy analóg szűrőt és amiatt nem volt netem...
Az a vicc, hogy az szerelőik ezt nem tudták, vagy nem akarták tudni, így nekem kellett megadnom nekik a pontos lokációt és végül kivették a szűrőt és jó lett minden... 😂
A vicc, hogy az egész kérdésednek se füle se farka.
300x128/1024=37,5MB
80x1024/37,5=2184,5s
2184,5/60=36,4m
Még mindig ott tartunk, hogy neked megvan a 300Mbit/s, mégis órák kellenek 80GB letöltéshez.
"Xbox-n mire eltöltök egy 80GB-os játékot akkorra beleőszülök mire lejön több óra legalább és élvezhetetlen az egész."
Pedig ott van, hogy 80GB bizony nem sokkal több mint fél óra alatt tölthető.
"50Gb frissítést mert kijött a Day 1 patch és anélkül ugye el se nagyon indul a játék, + DLC-k és úgy már simán megvan az 1 óra"
Közben már a több óra leredukálódott 1 órára.
Akkor mi a kérdés?
Lassan oda lyukadunk ki, hogy csak ingyé' gigabites net kellene, me' mé' ne.
"Lassan oda lyukadunk ki, hogy csak ingyé' gigabites net kellene, me' mé' ne."
Ez megint egy érdekes válasz.. Senki se mondta, hogy ingyen kellene, sőt szívesen kifizetném a piaci ár feletti összeget is érte ha elérhető lenne, de mivel az én városomban csak bizonyos részeken van üvegszálas hálózat kiépítve így hiába fizetnék én duplán is, a kedvemért nem fogják ide hozni sajnos.. Költözni meg nyilván azért nem fogok, hogy üvegszálas netem legyen. Csak igérgetések vannak, hogy ide is hozzák majd, de 3 éve is ugyanitt tartott a dolog.
Amúgy halkan megjegyzem, hogy jelenleg többet fizetek a xaros 300/20-as koax internetért mint más a DIGI 1000/300-asért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!