Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért csak ennyivel tölt le a...

Miért csak ennyivel tölt le a net?

Figyelt kérdés

Telekom internetem van. egy 30 centis kábellel van a géphez kötve.

maximum 45-50 mb/s letöltési sebességet ér el, holott a sebességmérés 1400mbps-t mutat.

Most lett bekötve. Kell esetleg állítani rajta valamit?

2022. júl. 27. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert ennyit tud biztosítani a forrás...
2022. júl. 27. 14:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Jaaa értem. Erre nem is gondoltam. Köszi :D
2022. júl. 27. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Függ a háttértár sebességétől is amire megy a letöltés, meg a túloldal sávszélességétől, terheltségétől.
2022. júl. 27. 14:20
 4/9 anonim ***** válasza:

"holott a sebességmérés 1400mbps-t mutat"

Az 1400 Mbps (megabit/másodperc) vagyis 1400000000 bit/másodperc lesz, nem 1400 mbps (milibit/másodperc - ilyen mértékegység nincs, mivel a bit elemi egység, nem bontható részekre).

"maximum 45-50 mb/s letöltési sebességet ér el"

A letöltési sebességet a szoftverek általában MBps-ban (megabájt/másodperc) mérik.

Mivel 1 MBps = 8 Mbps, ezért 45-50 MBps = 360-400 Mbps.

Ráadásul a letöltési sebesség nem csak a szolgáltatótól függ, hanem az elérni kívánt szervertől, az odáig vezető - szolgáltatótól független - hálózattól, vagy a saját gépedtől, belső hálózatodtól is. Ha azok bármelyike terhelt, akkor az kihat a letöltési sebességre.

2022. júl. 27. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Kérd vissza az ADSL csomagot, ott nem lenne ilyen gondod... 😁
2022. júl. 27. 14:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Világos mostmár. :D Mondjuk nem panaszkodom az eddigi 120-as netem után :D
2022. júl. 27. 18:11
 7/9 SIDLER22 ***** válasza:

Próbálj meg torrentről leszedni valamit. Az nem egy adott szerverről tölt le hanem több magánszemély gépről és annyira kapcsolódik rá amennyi a

korlátozás a klienseden

vagy

amennyi seed-er van

vagy

amekkora sávszélt elbír a hálózati eszközeid/internet csomagod/géped háttértárolója.

2022. júl. 27. 22:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát, nemtom, de nekünk olyan volt, amikor egyszer anyumnak vidéki/ kis falui/községi csávója volt, és odaköltöztünk hozzá; hogy amikor vihar volt, akkor olyankor állandóan elment a net, áram az volt, de net amikor vihar volt szinte sose. Gyenge volt a jel. :S XD

Amúgy egy kisváros szélén lakunk alapból, mamám egyszer fölhívta a beljebb lakó barátnőit, mert a telefon működött; szóval az a lényeg, hogy mi a város szélén lakunk, és mamám fölhívott több embert, amikor nálunk nem volt tv, hogy náluk van-e; a többiek mind beljebb laktak; tán volt köztük, akinél ugyanaz volt a szolgáltató; és mindenki másnál volt tvadás, csak nálunk nem:S XDDD

Meg egyszer valaki hívott engem egy ilyen sütögetős összejövetelről; amit egy faluban tartottak; drága szivem amíg kereste nekem, hogy hol van térerő, hogy hol hallom rendesen; addigra leégett a napon XDDD

Plusz, nekem van egy régi számítógépem, 2010-ben kaptam; most is erről írok; nagyon jó minőségű; és amikor a bátyám az okostelefonjáról netezik a másik szobában , nekem folyton elmegy a net. És akkor volt már olyan, hogy, na, szal úgy tudtam megoldani; hogy ilyen szétkapcsolok a netről, és újra csatlakozok; de volt olyan, hogy vissza se tudtam csatlakozni; mert csatlakozás közben már megint megszakadt a kapcsolat. De amúgy bátyám azt mondta, hogy úgy van beállítva; hogy mindenkinek egyenlő net jusson; de amikor telóról is netezik, meg mennek a gépek, meg ha telóról net nem is megy, de játszás van, meg filmnézés, akkor nálam idebent elmegy a net.

2022. aug. 20. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:

*Ja és szóval az ilyen nem vezetékes net volt hanem a jelfogós.

Itt meg nemtom, hogy működik, hogy itt most milyen fajta van pontosan; de az én netem is nem közvetlenül kábelről jön, nincsen bele csatlakozva semmi;se pendrájv, se netes drót, ez egy laptop; és nincs itt ebben a szobában semmilyen drót, és szóval ebben van valami beépített jelfogó, ami veszi a netet.

2022. aug. 20. 21:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!