Tisztelt Netezők, olyan emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik használnak Facebook messengert. Ki tud segíteni?
Figyelt kérdés
A problémám a következő. Gyermekem chatelt sokáig egy olyan iskolatársával, akivel szerintem nem kellene. Ez kb fél év időtartam volt,napi szinten, egész nap, de állítása szerint már egy hónapja nincs kommunikáció köztük.Viszont több kérdés is felmerül. Az üzeneteket lehet törölni, lehet automatikus törlést kérni, akár már 5 másodperc után is.Vagy lehet titkosított chatet is használni. Ha ezek a módszerek mennek, akkor a napi üzenetekben nem jelenik meg a beszélgetés, mintha meg sem történt volna, tehát én mint apa, nem látok rá. Viszont ha belépek a titkosított funkcióba (messenger, kis toll ikon jobbra fent, titkosítás bekapcsolása-lakat), akkor a messenger feldob egy általa generált listát, hogy kit javasol titkos társalgáshoz.És háromszáz ismerősből a legelső pont ez az ember. Lehet ez véletlen? Ugyanis az ismerőseimet is megkértem, hogy lépjenek be a saját messengerükben ebbe a funkcióba, és náluk nem volt logika a találatokban. Tehát nem az jött ki az első háromban, akivel legtöbbet vagy legfrissebben chateltek, hanem olyanok, akik régebben voltak kisebb súllyal. Mielőtt valaki választ ad, próbálja meg a saját messengerében megnézni, mit dob a rendszer, kit ajánl, van-e benne logika. Köszönöm.2022. júl. 4. 09:50
1/9 anonim válasza:
2/9 anonim válasza:
Teljesen random listát ad nekem is. Olyan embereket is felajánl, akikkel soha nem beszéltem a Messengeren, hanem csak az ismerőseim.
3/9 anonim válasza:
Nem pont a kérdésedre válaszolok, de már a leírásodból is jól látszik, hogy a gyereked így is, úgy is fog találni megoldást rá, hogy beszélni tudjon az iskolatársával. Rengeteg alternatíva van.
Szóval lehet taktikát kéne váltanod, és nem a tiltás felé venni az irányt.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egy dolog még eszembe jutott. Nálatok teljesen random, de cseteltek-e titkosított csatornán? Ha nem, akkor lehet azért random. Én arra gondolok, hogy esetleg azért jön fel elsőnek az a név, mert ez az egy titkosított csevegés van.
2022. júl. 4. 13:07
6/9 A kérdező kommentje:
Felfogom. Viszont akkor minden felhozatalkor más névnek kell lenni elöl.
2022. júl. 4. 13:24
8/9 anonim válasza:
Én inkább beszélnék a fiammal, minthogy a telefonjában/messengerében turkáljak.
A telefon egy személyes tárgy. Ahogy egymás pénztárcájába sem nyúlunk, úgy a telefonhoz sem.
Ezzel csak a bizalmát veszíted el mégjobban, és azt fogod elérni, hogy méginkább a tiltott dolgok felé vonzódjon majd.
9/9 anonim válasza:
Inkább hívjátok meg azt a fiút, és nálatok talán a gyerek számára is kiderül, hogy nem érdemes barátkozni vele, vagy esetleg a ti számotokra, hogy még sincs baj vele. Talán te mint felnőtt tudnál hatni rá a szülei helyett is esetleg, ha szükség van rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!