Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lehet képernyőfotót...

Hogy lehet képernyőfotót készíteni?

Figyelt kérdés

miket kell megnyomni hozzá?

és a képernyőfotót hogyan lehet lementeni asztalra?

2022. jún. 13. 09:50
 1/6 Pelenkásfiú ***** válasza:

Win + PrtSc

Automatikusan lementi a monitor(ok) képét a Pitures / Screenshots mappába.

PrtSc

Vágólapra helyezi a monitor(ok) képét, amit utána CTRL+V-vel beilleszthetsz Paintbe vagy akár rögtön egy beszélgetésbe (Facebook, Discord, stb.).

Alt + PrtSc

Csak az aktív ablak képét helyezi vágólapra.

2022. jún. 13. 09:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Megnyomod a billentyűn a "Print screen" gombot. Ez a művelet a képernyőképet a vágólapta helyezi. Ezután elindítod vagy az XnView, vagy az IrfanView, vagy bármilyen képnéző programot, amivel lehet menteni, beileszted a vágólap tartalmát és elmented az asztalra az általad megadott néven és formátumban.
2022. jún. 13. 09:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Win10 vagy win11-en működik a shift + windows + s billenyű is, ez mondjuk képmetsző, de innen lehetőség van menteni is vagy küldeni, beilleszteni.

Én pl egyetemi beadandókhoz, jegyjet készítéshez használom sűrűn.

2022. jún. 13. 10:10
 4/6 A kérdező kommentje:

1-es

mi az a win? hol van az a gomb?

2022. jún. 13. 10:40
 5/6 anonim ***** válasza:
A beépített képmetsző progival kijelölöd mi kell a képernyőről és lementi oda ahova akarod. (én az ikonját az asztalra is kitettem)
2022. jún. 13. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:

A #1 is a windows gombot mondja. Az egy olyan gomb, amin a Windows logója látható.

A ctrl és az alt között szokott lenni.

2022. jún. 13. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!