Melyik sfp hálózati kártyába lehet gpon sfp modult tenni?
MCX311a SFP+ PCI-Ex 4
Ezek a cuccaim. De így nem működik ha csak összekötöm. Valami kell még hozzá. Gondolom driver, szoftver, beállítás.
"MCX311a"
Ahogy olvasom, ez az NVidia/Mellanox Technoligies ConnectX-3 Pro sorozatú kártyája.
A dokumentációja
szerint az alábbi operációs rendszereket támogatja:
"Operating Systems/Distributions
* Citrix XenServer 6.1
* RHEL/CentOS 5.X and 6.X, Novell SLES10 SP4;
* SLES11 SP1, SLES 11 SP2, OEL, Fedora 14,15,17, Ubuntu 12.04
* Windows Server 2008/2012
* FreeBSD
* OpenFabrics Enterprise Distribution (OFED)
* OpenFabrics Windows Distribution (WinOF)
* VMware ESXi 4.x and 5.x"
Windows 10/11 nem szerepel közte (logikus, hisz "asztali" rendszer, ezt a kártyát meg szerverekhez szánják).
Meghajtóprogramok innen:
érhetőek el.
Ezen felül szükség van az adott modult támogató firmware-re - erről meg itt:
értekeznek.
Ez az sfp hálózati kártya működik Windows 10 alatt ha sima 10g sfp modult teszek bele. Működik sfp switch-el. Ezt már kipróbáltam.
Találtam egy ilyet: [link]
Ha jól értelmezem azt írják hogy bármelyik mikrotik sfp switch-el routerrel működik. De ez csak gpon ont/ONU helyett van.
"Ez az sfp hálózati kártya működik Windows 10 alatt ha sima 10g sfp modult teszek bele."
Akkor ezek szerint a Windows Server 2012-es meghajtóprogram kompatibilis Windows 10-el is és a firmware kezeli a modult.
"Működik sfp switch-el. Ezt már kipróbáltam."
Mármint az említett GPON ONT-modul? Persze, hisz a belinkelt áruházi oldalon a specifikációknál szerepel, hogy milyen switch-eket támogat.
Elvileg az említett Mellanox-bővítőkártya is támogatná - hisz fizikailag belemegy - csak firmware-függő (a bővítőkártya-/SFP-modul gyártójától függ).
"Ha jól értelmezem azt írják hogy bármelyik mikrotik sfp switch-el routerrel működik. De ez csak gpon ont/ONU helyett van."
Igen, ez ONU.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!