Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik sfp hálózati kártyába...

Melyik sfp hálózati kártyába lehet gpon sfp modult tenni?

Figyelt kérdés
Az a tervem hogy a számítógép hátuljába dugnám be az optikai kábelt ami jön a gpon olt-tól.

2022. jún. 9. 08:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
2022. jún. 9. 14:48
 12/20 A kérdező kommentje:
2022. jún. 9. 14:51
 13/20 A kérdező kommentje:

MCX311a SFP+ PCI-Ex 4

Ezek a cuccaim. De így nem működik ha csak összekötöm. Valami kell még hozzá. Gondolom driver, szoftver, beállítás.

2022. jún. 9. 14:55
 14/20 anonim ***** válasza:
Jó, csak kérdéses, hogy milyen GPON SFP modulról (milyen SFP-kártyáról, milyen operációs rendszer alatt, az felismerte-e), GPON ONT-ről van szó (ha szolgáltatói eszköz, az bizonyos, a saját OLT-jük paramétereihez van konfigurálva), milyen kábellel kötötted össze, mit értesz a "nem csatlakozik rá"-n?
2022. jún. 9. 15:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Előbb linkeltem a gpon olt sfp-t és a gpon ont-ot és írtam az sfp hálózati kártya nevét. A számítógépen Windows 10 volt akkor amikor próbáltam, most Windows 11. És nem ismerte fel szerintem. Azt gondolom hogy külön driver, szoftver kell hozzá ami nem hiszem hogy van Windowsra. Még Linuxra sem egyszerű megszerezni.
2022. jún. 9. 15:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Egyébként sc egymódusú optikai kábellel kötöttem össze.
2022. jún. 9. 15:46
 17/20 anonim ***** válasza:

"MCX311a"

Ahogy olvasom, ez az NVidia/Mellanox Technoligies ConnectX-3 Pro sorozatú kártyája.

A dokumentációja

[link]

szerint az alábbi operációs rendszereket támogatja:

"Operating Systems/Distributions

* Citrix XenServer 6.1

* RHEL/CentOS 5.X and 6.X, Novell SLES10 SP4;

* SLES11 SP1, SLES 11 SP2, OEL, Fedora 14,15,17, Ubuntu 12.04

* Windows Server 2008/2012

* FreeBSD

* OpenFabrics Enterprise Distribution (OFED)

* OpenFabrics Windows Distribution (WinOF)

* VMware ESXi 4.x and 5.x"

Windows 10/11 nem szerepel közte (logikus, hisz "asztali" rendszer, ezt a kártyát meg szerverekhez szánják).

Meghajtóprogramok innen:

[link]

érhetőek el.

Ezen felül szükség van az adott modult támogató firmware-re - erről meg itt:

[link]

értekeznek.

2022. jún. 9. 16:26
 18/20 A kérdező kommentje:

Ez az sfp hálózati kártya működik Windows 10 alatt ha sima 10g sfp modult teszek bele. Működik sfp switch-el. Ezt már kipróbáltam.

Találtam egy ilyet: [link]

Ha jól értelmezem azt írják hogy bármelyik mikrotik sfp switch-el routerrel működik. De ez csak gpon ont/ONU helyett van.

2022. jún. 9. 16:42
 19/20 anonim ***** válasza:

"Ez az sfp hálózati kártya működik Windows 10 alatt ha sima 10g sfp modult teszek bele."

Akkor ezek szerint a Windows Server 2012-es meghajtóprogram kompatibilis Windows 10-el is és a firmware kezeli a modult.

"Működik sfp switch-el. Ezt már kipróbáltam."

Mármint az említett GPON ONT-modul? Persze, hisz a belinkelt áruházi oldalon a specifikációknál szerepel, hogy milyen switch-eket támogat.

Elvileg az említett Mellanox-bővítőkártya is támogatná - hisz fizikailag belemegy - csak firmware-függő (a bővítőkártya-/SFP-modul gyártójától függ).

"Ha jól értelmezem azt írják hogy bármelyik mikrotik sfp switch-el routerrel működik. De ez csak gpon ont/ONU helyett van."

Igen, ez ONU.

2022. jún. 9. 18:17
 20/20 A kérdező kommentje:

Switch: [link]

Sfp modul: [link]

Hálózati kártyát meg már mondtam.

Kábel meg om3 lc duplex.

2022. jún. 9. 19:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!