Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen jobb webes email-szolgá...

Isti22 kérdése:

Milyen jobb webes email-szolgáltatók vannak?

Figyelt kérdés

A Gmail és az Outlook felcseszte az agyamat, amiért telefon kell hozzá.

A Protonmail nem rossz, de túl kicsi a tárhely és nem jár hozzá irodai csomag.

Esetleg valamilyen etikusabb cégnek nincs sajátja, mint a Wikipedia vagy a Mozilla? Nem találtam.

2022. jún. 2. 12:26
 1/4 anonim ***** válasza:
A Protonmail 1 GB-ot ad, ha teljesíted a leírt lépéseket. Ez hogy nem elég neked? Én évek óta archiválom az emailjeimet és alig 100 MB körül tartok most. Igaz a csatolmányokat nem tartom meg.
2022. jún. 2. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:
11%
Gmail-hez miért kellene telefon? Neme simán működik anélkül is.
2022. jún. 2. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:

#2 "Gmail-hez miért kellene telefon? Neme simán működik anélkül is."

SMS-kóddal kell aktiválni. Bár tapasztalatom az, hogy nem mindig kéri. A fene tudja, hogy mi alapján dönti el, hogy mikor kér SMS-azonosítást, meg mikor nem. De ha regisztrációkor nem kéri, akkor is lehet, hogy később nem enged tovább, ha nem adsz meg telefonszámot.

Egyik részről érthető a dolog, nagyban megnehezíti az illegális behatolásokat egy ilyen ellenőrzés. Másrészt viszont - az adatvédelmi aggályokon túl - veszélyeket is rejt magában. Nem nehéz ideiglenesen, vagy örökre kizárnod magad a fiókodból. Én egyszer a munkahelyemről be akartam jelentkezni a privát GMail fiókomba. Nem engedett be, mert szerinte illegális behatoló vagyok. De közölte, hogy ha beírom a tabletemre kiküldött kódot, akkor beenged. Nos, a tabletemet nem szoktam a munkahelyemre magammal vinni, más módon meg nem volt hajlandó a kódot elküldeni, még a regisztrációkor kikövetelt telefonszámomra sem.

Ezek után én maximálisan megértem, ha valaki nem szereti a GMailt. Anno, amikor kezdték, tényleg nagyon jók voltak, de ma már ők is átmentek felhasználósz*pató multiba.

"nem jár hozzá irodai csomag"

Hacsak nem elengedhetetlenül fontos, hogy online legyen, arra vannak ingyenes offline megoldások. LibreOffice például. Vagy OnlyOffice, WPS, FreeOffice, stb. Ha pedig mindenképp online kellene, arra ott van pl. a Zoho, vagy a WPS Online. Legutóbb egyik sem kért még telefonszámot. (Nem gondolom, hogy kardinális kérdés lenne, hogy az Office és a mail szolgáltatója ugyanaz legyen.)

"Esetleg valamilyen etikusabb cégnek nincs sajátja, mint a Wikipedia vagy a Mozilla?"

Nekik nincs, és gyanítom, nem is akarnak erre a területre befolyni.

2022. jún. 2. 19:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Gmailhez nem kell alapvetően telefonszám, csak a kétlépcsős azonosításhoz kell!
2022. jún. 29. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!