Mi lett a baja egyik napról a másikra a routernek? (Lent)
A nappaliban lévő modemből (ami wifit is szór) a ház hátsó részébe van vezetve egy lan kábel, amire Tenda router van kötve. Hátul erre vagyunk csatlakozva, az 5G frekvenciát használjuk.
A mai nap azonban nem tölt be semmi róla, speedtest nem találja a szervert. Miközben a kinti modem megfelelően működik, semmi nem lett változtatva. A hátsó routeren pedig se az 5G, se a 2.4G hálózat nem tölt be semmit. Pár órája kezdődött
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat.
Nos, az a probléma adódott, ami a router beüzemelésekor is fennakadást okozott.
Bekötve ez a státusz jelenik meg. Tovább menve:
A kapcsolat típusa 3 lehet. Dinamikus, statikus, vagy Pppoe (de isp-ből kéri a felhaszt és a jelszót??).
Próbálgatni kellett, egy másik helyen digis nettel valahogyan egyből kitöltődtek a pppoe adatok, nálunk telekom van, ki kell kérni. Dinamikusra állítva működött, azonban most ismét nem jó.
A hátsó routernek nem lehet dinamikus az ip-je és pppoe se, mert nem ez csatlakozik a netre, hanem a fő router. Lehet a kapcsolat, ezt hozzáférési pontként kell működtetni.
A statikus ip-t kell választani és ez legyen az IP-je: 192.168.1.2
További beállítás:
DHCP - legyen kikapcsolva
Gateway - 192.168.1.1 legyen.
És akkor ugye még a Wifit újra be kell állítani..
#7-es vagyok:
Az kép alapján az első router adott egy dinamikus IP címet a hátsó routernek, és annak a képét küldted, ha jól értem. Erre alapozva írtam amit írtam.
Statikusnál a következők vannak:
IP cím (pipa)
Alhálózati maszk (meg kell adni, de nem tudom mit kell ide írni)
Alapértelmezett átjáró (gondolom ez a gateway?)
Elsődleges és másodlagos DNS kiszolgáló, ezeket nem írja kötelezőnek. Az alhálózati maszkhoz kell írjak valamit. Tipp?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!